TERIBILUL BLESTEM care RĂPUNE FEMEILE din România. Cândva, pe la începutul anilor 1800, a fost lăsată LIMBA DE MOARTE…

TERIBILUL BLESTEM care RĂPUNE FEMEILE din România. Cândva, pe la începutul anilor 1800, a fost lăsată LIMBA DE MOARTE…

Sfântul Ierarh Calinic a lăsat un blestem pentru toate femeile care depășesc un anumit prag de la Mănăstirea Frăsinei. Multe s-au încumetat, dar au sfârșit tragic.

Pe 11 aprilie credincioșii români pornesc în pelerinaj către Mănăstirea Cernica, din preajma Bucureștiului, căci este locul unde se odihneşte întru Hristos, Sfântul Ierarh Calinic, știut drept făcător de minuni.

Se spune despre el că ar fi fost atât de milostiv, încât, când nu avea ce să dea sărmanilor, își dădea hainele de pe el și căuta mereu bani ca să poată ajuta oamenii nevoiași, pe care îi numea „frați întru Hristos”.

Calinic de la Cernica a venit pe lume la Bucureşti, în 1787 şi a primit la botez numele Constantin. La 20 de ani, şi-a îndreptat paşii către Mânăstirea Cernica unde, după ce a fost tuns în călugărie, a primit numele Calinic.

Ne puteți urmări și pe Google News

La mănăstirea Cernica a fost ieromonah, preot și stareț timp de 31 de ani. Refuzând să fie mitropolit al Ungrovlahiei, a fost ales în anul 1850 în fruntea episcopiei Ramnicului.Recladind catedrala episcopală de la Râmnicu-Vâlcea, s-a mutat aici în 1857, unde a păstorit până în 1868.

Printre înfăptuirile sale de seamă se numără şi Mănăstirea Frăsinei. Este locul în care nu au acces femeile. Potrivit Tradiţiei, Sfântul Calinic a pus pe drumul spre Frăsinei o bornă: “Până aici au voie femeile, de aici este partea monahilor”. Se spune că multe femei care au călcat pragul mănăstirii, ignorând blestemul, au sfârșit într-un mod tragic. Această bornă a fost scoasă în perioada comunistă, păstrându-se acum în mănăstire.

Pentru curăţia vieţii sale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât că să fie trecut în rândul sfinţilor. Canonizarea a avut loc la Mănăstirea Cernica în zilele de 21 şi 23 octombrie 1955. Prăznuirea a fost fixată la dată trecerii sale către Domnul, 11 aprilie, iar tot atunci au fost alcătuite şi slujbele de pomenire ale Sfântului, precum şi viaţă să şi felul zugrăvirii chipului său, scrie B1.