Editura Evenimentul si Capital

Birchall: Modificarea Directivei 96/71/CE are serioase probleme în privinţa liberei circulaţii a lucrătorilor

Autor: | | 2 Comentarii | 548 Vizualizari

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene de la Camera Deputaţilor, Ana Birchall, consideră că modificarea directivei Parlamentului European privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii "are serioase probleme" de fond referitoare la libera circulaţie în spaţiul european a lucrătorilor şi a serviciilor.

"Comisia pentru afaceri europene a fost sesizată cu analiza propunerii de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare a Directivei 96/ 71/ CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 decembrie 1996 privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii.

“Grave probleme de fond”

Directiva 96/ 71/ CE se aplică întreprinderilor care, în contextul furnizării de servicii la nivel transnaţional, detaşează lucrători pe teritoriul unei ţări din UE, cu condiţia să existe un raport de muncă între firma care efectuează detaşarea şi angajatul respectiv pe durata detaşării. La o analiză preliminară a propunerii de modificare a acestei Directive, constat că proiectul are serioase probleme atât în ceea ce priveşte controlul de subsidiaritate, cât şi grave probleme de fond referitoare la libera circulaţie în spaţiul european a lucrătorilor şi a serviciilor", a declarat Birchall, potrivit unui comunicat de presă remis vineri Agerpres.

 “E nevoie de o analiză extreme de atentă” Ea a specificat că propunerea de modificare a Directivei a fost publicată de către Comisia Europeană în data de 8 martie, iar Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor va formula cu prioritate o opinie pe acest document.   Birchall a adăugat că redefinirea aspectelor ce ţin de durata detaşării şi de salarizarea lucrătorilor detaşaţi "reclamă o analiză extrem de atentă" şi a atras atenţia asupra faptului că "această propunere de revizuire a Directivei 96/ 71/ CE, în forma prezentată, riscă să pună bariere în calea liberei prestaţii a serviciilor şi a mobilităţii forţei de muncă, afectând principiile fundamentale care stau la baza construcţiei europene". 

Birchall promite alerte "Voi purta un dialog şi cu ceilalţi preşedinţi ai comisiilor omoloage din UE. Tema detaşării lucrătorilor în spaţiul comunitar are implicaţii majore şi de fond şi consider că trebuie tratată cu maximă responsabilitate. Voi lua legătura inclusiv cu omologi ai Comisiilor pentru afaceri europene din statele membre pentru a-i alerta cu privire la problemele şi implicaţiile pe care le ridică propunerea de revizuire a Directivei 96/ 71/ CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii", a menţionat Ana Birchall. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate