Editura Evenimentul si Capital

Birchall: Amânarea legii insolvenței persoanelor fizice, nedreaptă

ana birchall
Autor: | | 9 Comentarii | 505 Vizualizari

Deputatul PSD Ana Birchall este de părere că amânarea implementării legii insolvenţei persoanelor fizice reprezintă o greşeală şi un lucru nedrept la adresa tuturor celor care aşteaptă şansa unei redresări financiare.

Într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, Birchall, iniţiator al acestui proiect legislativ, afirmă că este o greşeală amânarea intrării în vigoare a unei legi atât de aşteptate de românii sufocaţi de datorii.

"Pentru mine este de neînţeles de ce instituţiile cu atribuţii în elaborarea normelor metodologice nu au dus la îndeplinire toţi paşii rămaşi, astfel încât legea insolvenţei persoanelor fizice să fie aplicată la termenul prevăzut în lege, iar debitorii persoane fizice să poată beneficia de toate beneficiile pe care le-am prevăzut la redactarea proiectului de lege. Am făcut mai multe interpelări la Guvern şi la instituţiile abilitate pentru a preîntâmpina acest deznodământ, dar fără rezultat", a declarat Birchall.

Potrivit sursei citate, deputatul social-democrat îşi manifestă nedumerirea faţă de motivele invocate pentru amânarea intrării în vigoare a legii insolvenţei persoanelor fizice.

"După ce m-am luptat un an şi jumătate pentru adoptarea acestei legi, trecând peste tot felul de încercări de blocare a ei în diferite comisii, nu înţeleg de ce se tergiversează, nejustificat, punerea ei în aplicare. Instituţiile abilitate au avut la dispoziţie şase luni de zile pentru elaborarea normelor metodologice, care pot fi redactate în câteva zile dacă există reală voinţă la nivel instituţional. Nu vreau să cred că se doreşte pedepsirea românilor sufocaţi de datorii, refuzându-li-se dreptul la o redresare financiară. Cei care au decis amânarea proiectului sunt direct răspunzători în faţa românilor care aşteptau ca acest act normativ să le permită ieşirea din necazul financiar în care au intrat, fără voia lor", mai spune Ana Birchall.

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, prorogarea cu un an, până în decembrie 2016, a aplicării Legii privind insolvenţa persoanelor fizice, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. "S-a ajuns în această situaţie deoarece niciunul dintre paşii de implementare prevăzuţi în lege nu a fost atins, deşi în lege au fost prevăzute termene concrete. Astfel că Guvernul a fost nevoit, deşi nu a dorit, să amâne aplicarea acestei legi până în decembrie 2016. Totodată, avem stabilit un plan de acţiune ca aceşti paşi să fie implementaţi", a precizat Suciu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate