Editura Evenimentul si Capital

BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (IV). CONDAMNĂRI CU ÎNCHISOAREA în dosarul PETROMSERVICE, devalizării FNI și favorizarea lui Nicolae Popa

Sorin Ovidiu Vântu are probleme cu legea
Autor: | | 2 Comentarii | 1261 Vizualizari

Continuăm publicarea succintă a principalelor puncte fierbinți ale biografiei lui SOV. Episodul acesta vizează principalele dosare in care a fost condamnat.


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (I). Cum a DELAPIDAT O COFETĂRIE, a FĂCUT PUȘCĂRIE pe vremea lui Ceaușescu și A SEMNAT UN ANGAJAMENT DE INFORMATOR cu fosta Securitate

Sorin Ovidiu Vântu a început să fure de pe vremea lui Ceaușescu. De-a lungul vremii, EvZ a publicat mai multe articole ce-l vizau pe Sorin Ovidiu Vîntu, încercând să deslușească meandrele biografiei sale. În acest prim episod vă redăm fragmente publicate în urmă cu câțiva ani din anchetele jurnalistice ce aduceau lămuriri importante la evoluția celui care este considerat a fi cel mai mare "inginer" financiar din istoria României, delapidările în care a fost implicat păgubind sute de mii de oameni. Iar pe el transformându-l într-un deținut de drept comun. CITIŢI DETALII AICI.


2013 - DOSARUL FAVORIZĂRII LUI NICOLAE POPA

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa. Curtea de Apel a menţinut sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti. Pe fond, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului, de către magistraţii Tribunalului Bucureşti. 

Reamintim că pe 2 octombrie 2012, Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat în dosarele FNA şi FNI. Omul de afaceri a fost condamnat pentru că i-a trimis varii sume de bani în Indonezia lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI pentru ca acesta să poată sta ascuns.


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (II). Primele afaceri în Roman, PRĂBUȘIREA FNI, preluarea REALITĂȚII TV și CAȚAVENCU, CONFLICTUL CU SEBASTIAN GHIȚĂ

Continuăm descrierea succintă a controversatelor afaceri care au marcat biografia ultimilor 26 de ani a lui Sorin Ovidiu Vîntu. De la primele afaceri făcute în Roman, până la conturarea sa ca mogul media. Așa cum le-a descris EvZ de-a lungul acestor ani. CITIŢI DETALII AICI.


Prin intermediul lui Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian, i-ar fi transmis lui Nicolae Popa 70.000 euro, în două tranşe. 50.000 de euro ar fi fost transferaţi pentru SOV de către Octavian Ţurcan, iar pe 11 noiembrie 2009, alţi 20.000 de euro au plecat spre Indonezia via Alexandru Stoian. De asemenea, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vântu şi Alexandru Stoian l-au sprijinit pe acesta, vizând îngreunarea procedurii de extrădare a lui Popa în România, mai susţin procurorii.

 
2015 - DOSARUL PRĂBUȘIRII FNI

Sorin Ovidiu Vîntu a folosit inginerii financiare aparent legale prin care a "reciclat" sumele din delapidarea FNI, reuşind să ascundă banii prin creditări ale societăţilor sale, prin achiziţionarea unor imobile şi vânzări repetate, potrivit motivării deciziei de condamnare a omului de afaceri.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 9 februarie, pe Sorin Ovidiu Vîntu la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu a arătat, în motivarea deciziei, că, după ce a intrat în posesia sumelor de bani scoase nelegal din patrimoniul FNI, prin intermediul lui Nicolae Popa sau al societăţilor în care era administrator sau asociat majoritar, omul de afaceri a folosit "mai multe mecanisme prin care a reciclat aceste sume, cu scopul de a le ascunde adevărate provenienţă infracţională".


Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate