Editura Evenimentul si Capital

BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (III). Cum i-a DISTRUS CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIE LUI GEOANĂ, relația cu COZMIN GUȘĂ și CTP, CONFLICTUL CU TRAIAN BĂSESCU

10-03/793dbde99951f305c06dacc68967b320-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 6009 Vizualizari

Un al treilea episod din biografia neromanțată a lui SOV include câteva momente importante din istoria ultimilor ani, așa cum le-a consemnat, la acel moment EvZ. Am păstrat pentru savoarea lecturii nealterate referințele temporale și comentariile făcute de ziariștii cotidianului nostru.


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (I). Cum a DELAPIDAT O COFETĂRIE, a FĂCUT PUȘCĂRIE pe vremea lui Ceaușescu și A SEMNAT UN ANGAJAMENT DE INFORMATOR cu fosta Securitate

Sorin Ovidiu Vântu a început să fure de pe vremea lui Ceaușescu. De-a lungul vremii, EvZ a publicat mai multe articole ce-l vizau pe Sorin Ovidiu Vîntu, încercând să deslușească meandrele biografiei sale. În acest prim episod vă redăm fragmente publicate în urmă cu câțiva ani din anchetele jurnalistice ce aduceau lămuriri importante la evoluția celui care este considerat a fi cel mai mare "inginer" financiar din istoria României, delapidările în care a fost implicat păgubind sute de mii de oameni. Iar pe el transformându-l într-un deținut de drept comun. CITIŢI DETALII AICI.


2006 - SOV intră în consultanță politică printr-un parteneriat cu Gușă

Omul de afaceri spune că firma în care e partener cu Guşă face „proiecte pentru municipalităţile locale”. Sorin Ovidiu Vîntu vine cu precizări în privinţa firmei pe care a înfiinţat-o cu „prietenul Guşă”, proaspătul consilier al preşedintelui PSD Mircea Geoană. 

Firma va oferi consultanţă privind atragerea de fonduri europene. Într-un interviu pentru Hotnews.ro., SOV se exprimă foarte plastic privind expertiza lui Cozmin Guşă în domeniul atragerii de bani europeni. „Domnul Guşă aleargă, eu gândesc. Vă convine?”, a răspuns Vîntu vizibil iritat. Acesta susţine că firma sa va face „proiecte pentru municipalităţile locale”. 


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (II). Primele afaceri în Roman, PRĂBUȘIREA FNI, preluarea REALITĂȚII TV și CAȚAVENCU, CONFLICTUL CU SEBASTIAN GHIȚĂ

Continuăm descrierea succintă a controversatelor afaceri care au marcat biografia ultimilor 26 de ani a lui Sorin Ovidiu Vîntu. De la primele afaceri făcute în Roman, până la conturarea sa ca mogul media. Așa cum le-a descris EvZ de-a lungul acestor ani. CITIŢI DETALII AICI.


S-a răzgândit  Vîntu a contrazis astfel ceea ce afirmase cu câteva ore înainte partenerul său. „Firma pe care am înfiinţat- o cu Sorin şi în care suntem parteneri cu câte 50% din acţiuni se ocupă de proiecte private de business, după cum îi spune şi numele, SOCO Management&Dezvoltare S.A. Această firmă nu are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă politică, electorală. De asemenea, această firmă nu va face afaceri cu statul român şi are în vedere doar afaceri performante în mediul privat”, a declarat Cozmin Guşă pentru Mediafax.  Într-un alt interviu, acordat revistei „Q Magazine”, Vîntu spunea că a înfiinţat firma „pentru a mai face nişte bănuţi”. „Nu eu l-am luat pe domnul Guşă, ci aş spune, mai degrabă, că el m-a luat pe mine... În orice caz, mă bazez pe vasta experienţă managerială a Domniei Sale pentru a derula o activitate cât mai profitabilă, de consultanţă”, a declarat Vîntu revistei citate. 


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (IV). CONDAMNĂRI CU ÎNCHISOAREA în dosarul PETROMSERVICE, devalizării FNI și favorizarea lui Nicolae Popa

Continuăm publicarea succintă a principalelor puncte fierbinți ale biografiei lui SOV. Episodul acesta vizează principalele dosare in care a fost condamnat. CITIŢI DETALII AICI.


Precizările celor doi privind firma de consultanţă au apărut în contextul speculaţiilor făcute de presă privind implicarea lui Vîntu în campania electorală a lui Mircea Geoană. Preşedintele PSD a anunţat în urmă cu o zi că l-a luat pe Guşă pe postul de consilier pe zona Transilvania. Neoficial, susţin surse din PSD, Guşă va conduce campania lui Geoană pentru alegerile prezidenţiale. Scopul acestui parteneriat declarat chiar de Guşă este acela ca, „în 2009, România să aibă un alt preşedinte” decât Traian Băsescu. 

2007 - CTP se leapădă de SOV

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

FACEBOOK

Articole salvate