Editura Evenimentul si Capital

BILANȚUL ACCIDENTELOR în Capitală. Află care sunt cele trei cauze ale accidentelor în București

Traversarile neregulamentare sunt principala cauza a accidentelor din Bucuresti
Autor: | | 0 Comentarii | 317 Vizualizari

Anul trecut, polițiștii de la Rutieră din Cpitală au instrumentat 614 dosare cu accidente grave. Bilanțul polițiștilor arată că sunt în scădere astfel de evenimente iar cele mai multe evenimente rutiere se produc din cauza traversărilor neregulamentare..

În anul 2014, în Bucureşti s-au înregistrat 614 de accidente rutiere grave ( -21.8% faţă de 2013), soldate cu 61 de persoane decedate (-1.61% faţă de 2013), 583 de răniţi grav ( -23.49% ) şi 91 de răniţi uşor ( -10.78% ).

„În perioada analizată a fost îndeplinit obiectivul privind creşterea gradului de siguranţă rutieră, trendul descendent al victimizării menținându-se la toți indicatorii monitorizați”, se specifică în comunicatul Brigăzii Rutiere din București.

Totodată, a fost îndeplinit cu succes obiectivul stabilit prin Programul European de Acţiune pe linia Siguranţei Rutiere (“4th European Road Safety Action Programme”), care prevedea reducerea mortalităţii rutiere în statele membre cu 50% până în anul 2020, la finalul primilor 4 ani fiind realizat 91,1% din obiectivul pentru această decadă.

De asemenea, în această perioadă a fost înregistrat cel mai mic număr al accidentelor rutiere, persoanelor rănite şi decedate în urma evenimentelor rutiere, din ultimii 10 ani.

Cauzele accidentelor

Principala cauză de producere a accidentelor rutiere din Capitală rămâne traversarea neregulamentară. Din acest motiv s-au produs 226 (-16%) de accidente rutiere grave, soldate cu 29 de persoane decedate şi 200 (-18%) de răniţi grav.

Cea de-a doua cauză de producere a accidentelor rutiere este neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. În Bucureşti s-au înregistrat 135 (-4.2%) de accidente rutiere cauzate de conducătorii de autovehicule care nu au acordat prioritatea de trecere pietonilor cu acest drept, soldate cu 12 morţi şi 125 (- 8.9%) de răniţi grav.

Cea de-a treia cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Capitală este neacordarea de prioritate pentru mașini. Au fost înregistrate 61 de accidente, soldate cu 5 morţi şi 60 răniţi grav.

Primele 3 cauze generatoare reprezintă 68,7% din totalul accidentelor cu urmări grave înregistrate în Capitală în anul 2014 şi au înregistrat o diminuare atât a numărului de accidente cât şi a consecinţelor.

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a traversării neregulamentare reprezintă 47,56% din cel al persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere; În ceea ce priveşte vinovăţia, în 56,59% din totalul accidentelor rutiere grave vinovăţia a aparţinut conducătorilor de vehicule, iar în 36,37% din total vinovăţia a aparţinut pietonilor.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate