Descoperire NEAȘTEPTATĂ! De ce este BEREA mai bună decât PARACETAMOLUL. Nimeni nu știa asta până acum

Descoperire NEAȘTEPTATĂ! De ce este BEREA mai bună decât PARACETAMOLUL. Nimeni nu știa asta până acum

Berea poate fi un medicament mai eficient împotriva durerilor, decât paracetamolul, arată un studiu recent realizat de cercetătorii britanici. Cu toate acestea, experții avertizează că această băutură trebuie consumată cu moderație.

Cercetătorii de la Universitatea Greenwich au descoperit că există un remediu mai eficient împotriva durerilor de cap sau senzațiilor de amețeală, chiar și în cazurile de mahmureală. Aceștia susțin că două halbe de bere sunt mult mai eficiente în calmarea durerilor, decât un analgezic obișnuit.

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că două beri pot reduce intensitatea disconfortului fizic cu până la 25%. Explicația este una simplă și constă în creșterea concentrației de alcool din sânge cu aproximativ 0,08 la sută, lucru care determină o mică ridicare a pragului de rezistență organismului la durere, determinând astfel o reducere a intensității durerii.

”Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecinţelor potenţial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătăţii”, au explicat autorii studiului, potrivit Digi24.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu se știe deocamdată dacă alcoolul reduce senzația de durere prin influențarea receptorilor cerebrali sau prin diminuarea sentimentului de anxietate și ce anume determină pe oameni să spună că durerea nu mai este atât de puternică.

”Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol”, susține Trevor Thompson, cercetător la Universitatea Greenwich din Londra şi coordonator al studiului.

”Dacă am putea să fabricăm un medicament care să nu aibă acele efecte secundare nocive, atunci am obţine o pastilă ce ar fi potenţial mai bună decât medicamentele care există în acest moment pe piaţă”, a adăugat profesorul britanic.