Benzinarii sibieni n-au liniște: după DNA, dau piept și cu Antifrauda. 400 tone de motorină, confiscate

Benzinarii sibieni n-au liniște: după DNA, dau piept și cu Antifrauda. 400 tone de motorină, confiscate

Amendă de 50.000 de lei, confiscarea a 400 de tone de motorină și suspendarea activității celor 16 benzinării sunt sancțiunile aplicate celor de la SC Aral SRL de inspectorii antifraudă. Aceiași benzinari sunt și subiectul unei anchete a DNA.

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Generală Antifraudă, inspectorii de la Sibiu au descoperit mai multe nereguli la o societate din Săliște, al cărei obiect de activitate îl reprezintă comercializarea combustibililor. Fără să pronunțe numele societății, cei de la Antifraudă au făcut public, ieri, faptul că au aplicat o amendă contravențională de 50.000 de lei societății, deoarece comercializa carburant fără autorizație, printre altele. În plus, cei de la Antifraudă au dispus confiscarea celor puțin peste 393 de tone de motorină și suspendarea activității în toate cele 16 stații de combustibil administrate de firma în cauză. Evenimentul zilei a aflat că cei de la Aral au și plătit deja amenda. Plata a fost făcută în termen de 48 de ore, astfel că a fost achitat doar jumătate din cuantumul amenzii. În ceea ce privește motorina confiscată, aceasta a ajuns la Administrația județeană a finanțelor publice. Cu acordul celor de la Aral, având în vedere condițiile necesare pentru depozitarea unui astfel de produs, motorina a fost scoasă la vânzare și a fost și valorificată, până acum încasându-se aproximativ 1,2 milioane de lei.

”Nu, nu și nu”

Am contactat și reprezentanții societății, care au preferat să nege orice legătură cu rezultatele controalelor efectuate de inspectorii antifraudă. ”Nu, nu, eu nu sunt acolo. Nu, nu de Aral este vorba”, a susținut Dumitru Bratu, administrator și asociat în cadrul SC Aral SRL. Celălalt asociat din cadrul Aral, Gheorghe Bratu, nu a dorit să facă niciun comentariu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aral a deschis proces

Împotriva amenzii, a confiscării motorinei și a suspendării activității celor 16 benzinării pe care le administrează SC Aral SRL, administratorii acesteia au depus o plângere în instanță. Dosarul deschis în urma contestației celor de la Aral nu a primit, încă, termen, dar fiind pe rol contestația, măsura suspendării activității celor 16 stații de combustibil nu se aplică, deocamdată. ”Pentru staţiile de distribuţie a carburantului societatea deţinea atestat de comercializare en detail motorină şi benzină pentru un număr de rezervoare de două ori mai mic decât cel deţinut şi operat în realitate. Carburantul depozitat fără autorizaţie reprezenta cca 70% din motorina destinată comercializării şi avea o valoare totală de 2.469.888,83 lei”, anunțau, în cursul zilei de ieri, inspectorii antifraudă, într-un comunicat de presă.

Deja au un proces penal

SC Aral SRL și administratorii acestei societăți nu sunt la prima confruntare cu autoritățile de control ale statului. Atât numele societății, cât și al administratorului acesteia apare în dosarul Motorina, instrumentat și trimis în instanță de DNA Brașov. În acest dosar, procurorii anticorupție susțin că o amplă rețea de benzinari – printre care și cei de la Aral – au produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 21 de milioane de lei. Prejudiciul a fost produs în urma livrării pe piață a peste 200 de cisterne de motorină achiziționată fără accize și fără TVA, în scopul livrării acestui combustibil în străinătate și în antrepozite fiscale. În realitate, însă, motorina nu a ajuns nici în străinătate și nici în antrepozite fiscale, la pompele administrate inclusiv de SC Aral SRL.