Editura Evenimentul si Capital

BEC a RESPINS cererea liderilor PSD din Iași: alegerile din Popești au fost CÂȘTIGATE de PNL la UN SINGUR vot diferență

Alegerile din Popești au fost CÂȘTIGATE de PNL la UN SINGUR vot diferență
Autor: | | 0 Comentarii | 186 Vizualizari

Biroul Electoral Central a respins cererea conducerii PSD din Iași de a anula alegerile electorale din comuna Popești și de a se organiza o altă sesiune. Funcția de primar a fost caștigată la doar un vot diferență de PNL, fapt pentru care reprezentanții PSD au suspiciuni cu privire la aceste alegeri.

După numărarea voturilor, cei doi candidați se aflau la egalitate, iar după ce au fost renumărate de Biroul Electoral Comunal a fost anulat un vot favorabil candidatului de la PSD, deoarece avea aplicate două ștampile.

Filiala ieșeana PSD a reclamat faptul că la una din secțiile din comuna Popești, respectiv secția numărul 554, buletinele de vot nule și cele contestate nu au fost sigilate, la fel și ștampila inscripționată cu ”votat„, sacii cu buletinele de vot folosite și dosarul care cuprindea procesul verbal.

Conform prevederilor legale, alegerile pot fi anulate doar în cazul în care cel care depune contestația face dovada fraudei electorale de natură a modifica modul de repartizare a mandatelor în circumscripţia respectivă.

Biroul Electoral Central a respins cererea PSD, întrucât membrii partidului nu au putut demonstra că frauda a avut loc și că ștampila a fost aplicată de cineva doar pentru a anula votul în favoarea candidatului lor, scrie www.7est.ro.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate