Lumea SECRETĂ a bebelușilor. Cum pot fi înțeleși și descoperiți și la ce VÂRSTĂ își manifestă gândurile

Lumea SECRETĂ a bebelușilor. Cum pot fi înțeleși și descoperiți și la ce VÂRSTĂ își manifestă gândurile

Lumea bebelușilor ascunde o mulțime de secrete. Potrivit metodelor moderne de cercetare a comportamentului nou-născuților, aceștia pot fi percepuți în numeroase moduri, de la cele mai simple, legate de micile gesturi, până la cele mai complicate, când acestora li se stabilesc ideile și gândurile.

Cercetările moderne ale comportamentului bebelușilor vorbesc despre faptul că, în primii ani de viață, în fiecare secundă se formează mai mult de un milion de conexiuni neuronale. O mare parte din creierul bebelușilor este relativ ascunsă, însă în ultimii ani, oamenii de știință au reușit să afle tot mai multe lucruri interesante despre gândirea bebelușilor. 

La începutul anilor 2000, o mare parte din cercetarea infantilă a implicat urmărirea mișcărilor ochilor copiilor și analizarea laborioasă a rezultatelor pe cadre. În prezent, tehnologia neuroștiințifică a reușit să ofere detalii mai complexe despre gândirea unui nou-născut, pentru a ne ajuta să-i descoperim mai bine pe aceștia, chiar dacă nu pot să ne vorbească și nu pot exprima în cuvinte ceea ce gândesc, scrie BBC. 

Astfel, începând cu vârsta de 3 luni, bebelușii încep să dezvolte zâmbetul ca modalitate de a relaâiona și de a reacționa la stimulii din jur. Se creează o relație reciprocă, în care adultul vorbește bebelușului despre starea de bine și cea de fericire, iar acesta reacționează, prin gângureli, chicoteli sau zâmbete. Tot în aceasă perioadă, bebelușii experimentează sentimentul de furie și neliniște, dar și de anticipare a evenimentelor din jur. 

Ne puteți urmări și pe Google News

După vârsta de șase luni, bebelușii încep să experimenteze frica și sentimentele de nesiguranță. Atunci când interacționăm cu ei, vom observa diferite expresii ale emoțiilor lor, astfel:

Între 2 și 4 luni, bebelușii încep să râdă în mod evident.

La 7 și 8 luni, aceștia încep să-și manifeste sentimente de teamă și frică în momentul în care iau contact cu persoanele necunoscute. 

După vârsta de 8 luni, bebelușul își va exprima în mod clar preferința cu privire la mamă și tată.

Dupa 10 luni apare anxietatea de separare și se manifestă chiar și când ieșim pentru câteva clipe din raza lor vizuală.

Tot la 10 luni, bebelușii dezvoltă capacitatea de a oferi îmbrățișări. 

După 12, 14 luni, nou-născuții încep să dezvolte emoții precum rușinea, jena, etc. 

După 1 an, aceștia ajung să ne comunice stările și emoțiile pe care le experimentează.