Editura Evenimentul si Capital

Cu ce METODE MURDARE s-a dus BĂTĂLIA pentru PUTERE în USL și în PSD. Documentul incendiar cu care era șantajat Mircea Govor, arestat la domiciliu pentru corupție. Nume de cod: „Oierul” | DEZVĂLUIRI EVZ

Mircea Govor (născut în 1960, căsătorit) va afl a mâine dacă va petrece Crăciunul în închisoare sau va rămâne în arest la domiciliu
Autor: | | 12 Comentarii | 17121 Vizualizari

Vicele Consiliului Județean Satu Mare era amenințat cu un act din perioada Securității, în care scria că liderul județean PSD frecventa un grup cu o altă orientare sexuală, de unde aducea informații la poliția politică.Anchetele procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au scos la iveală lupta crâncenă pentru putere care se ducea în județul Satu Mare.

Liderul local PSD, Mircea Govor, arestat la domiciliu pentru mai multe fapte de șantaj și corupție, conducea cu mână de fier organizația județeană. Principalii parteneri politici la conducerea județului erau fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, ambii foști liberali, trecuți, între timp, la ALDE.

Deși, oficial, USL funcționa foarte bine la Satu Mare, în culise, între Govor și Silaghi se ducea o luptă pentru întâietate în județ.
„Io nu sunt de acord să fac jocul PSD-ului”

Așa reiese și din stenogramele interceptărilor DNA:

Mircea Govor: Că m-o sunat, măi, ăsta, Andrei, ţi-o dat ceva să-mi dai mie?

Octavian Petric (deputat PSD): Nu...

Govor: Păi cum nu, că o zis că o vorbit cu tine, sau ce?

Petric: Da, da, da, aşa, o să vorbesc cu tine... luni dimineaţa, vin la tine.

Govor: Păi io plec la Bucureşti că... io l-am întrebat ceva pe temele astea şi o zis că „nu v-o spus nimic ă... ?” Păi zic, „nimic.”

Petric: Păi nu, că nu ne-am întâlnit, da, păi atâta zicea, că legat de Finanţe să te înţelegi cu... ăia, să fie o singură listă, să nu, că ăia revendică nu ştiu ce, PNL-ul merg cu altă listă... noi dăm o listă şi ăia merg cu altă listă....

Govor: Da’ nu are cum să fie şi pentru că io nu sunt de acord ca să fac jocul PNLului.

Lupte crâncene și în PSD

Dar Mircea Govor ducea lupte și în interiorul organizației PSD Satu Mare, acolo unde deținea cheia numirilor în funcțiile politice unde delega, de regulă, rude sau prieteni apropiați.


FOTO: Dorel CoicaProcurorii DNA au avut surpriza să găsească la perchezițiile făcute în locuința fostului șef al Finanțelor din Satu Mare, Mircea Ardelean, finul lui Mircea Govor, un document care se pare că era folosit pentru șantajarea liderului PSD, cunoscut, la rândul său, că șantaja pe toată lumea, de la oameni de afaceri la primari, așa cum reiese din acuzațiile DNA.Secretul lui Govor, ascuns în seif

Mircea Ardelean ținea în seiful de acasă, alături de cocoșei din aur cumpărați de la Viena, un document care ar dovedi că Mircea Govor a fost înainte de 1989 colaborator al fostei Securități. Ardelean se pare că se folosea de documentul respectiv pentru a se asigura că Govor va face tot posibilul să fie numit șef la Finanțele din Satu Mare.

Interesant este că Ardelean, care era delegat pe postul de la Finanțe, ar fi primit documentul pe e-mail, în data de 26 iunie 2013, de la primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care era președinte executiv al organizației județene a PSD. Teoretic, el era mâna dreaptă a lui Mircea Govor în cadrul partidului.

La întrunirile de partid, inclusiv la celebra ședință în care Govor a amenințat directorii de deconcentrate cu demiterea dacă nu se implică în campania electorală, liderul județean PSD Satu Mare și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a-l mazili pe primarul Dorel Coica. Ori, se pare că primarul de Satu Mare a avut un „AS” în mânecă în lupta cu Govor.

E-mailul ar fi fost trimis de la adresa primaria@satu-mare. ro, care aparține Primăriei Satu Mare, la mai multe adrese de e-mail, printre care și una de la Agenția Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare, condusă la acea vreme de Mircea Ardelean. Nu se știe de pe ce adresă de e-mail ar fi primit primarul Dorel Coica actul compromițător.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate