Editura Evenimentul si Capital

Cu ce METODE MURDARE s-a dus BĂTĂLIA pentru PUTERE în USL și în PSD. Documentul incendiar cu care era șantajat Mircea Govor, arestat la domiciliu pentru corupție. Nume de cod: „Oierul” | DEZVĂLUIRI EVZ

Mircea Govor (născut în 1960, căsătorit) va afl a mâine dacă va petrece Crăciunul în închisoare sau va rămâne în arest la domiciliu
Autor: | | 12 Comentarii | 17108 Vizualizari

Vicele Consiliului Județean Satu Mare era amenințat cu un act din perioada Securității, în care scria că liderul județean PSD frecventa un grup cu o altă orientare sexuală, de unde aducea informații la poliția politică.Anchetele procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au scos la iveală lupta crâncenă pentru putere care se ducea în județul Satu Mare.

Liderul local PSD, Mircea Govor, arestat la domiciliu pentru mai multe fapte de șantaj și corupție, conducea cu mână de fier organizația județeană. Principalii parteneri politici la conducerea județului erau fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, ambii foști liberali, trecuți, între timp, la ALDE.

Deși, oficial, USL funcționa foarte bine la Satu Mare, în culise, între Govor și Silaghi se ducea o luptă pentru întâietate în județ.
„Io nu sunt de acord să fac jocul PSD-ului”

Așa reiese și din stenogramele interceptărilor DNA:

Mircea Govor: Că m-o sunat, măi, ăsta, Andrei, ţi-o dat ceva să-mi dai mie?

Octavian Petric (deputat PSD): Nu...

Govor: Păi cum nu, că o zis că o vorbit cu tine, sau ce?

Petric: Da, da, da, aşa, o să vorbesc cu tine... luni dimineaţa, vin la tine.

Govor: Păi io plec la Bucureşti că... io l-am întrebat ceva pe temele astea şi o zis că „nu v-o spus nimic ă... ?” Păi zic, „nimic.”

Petric: Păi nu, că nu ne-am întâlnit, da, păi atâta zicea, că legat de Finanţe să te înţelegi cu... ăia, să fie o singură listă, să nu, că ăia revendică nu ştiu ce, PNL-ul merg cu altă listă... noi dăm o listă şi ăia merg cu altă listă....

Govor: Da’ nu are cum să fie şi pentru că io nu sunt de acord ca să fac jocul PNLului.

Lupte crâncene și în PSD

Dar Mircea Govor ducea lupte și în interiorul organizației PSD Satu Mare, acolo unde deținea cheia numirilor în funcțiile politice unde delega, de regulă, rude sau prieteni apropiați.


FOTO: Dorel CoicaProcurorii DNA au avut surpriza să găsească la perchezițiile făcute în locuința fostului șef al Finanțelor din Satu Mare, Mircea Ardelean, finul lui Mircea Govor, un document care se pare că era folosit pentru șantajarea liderului PSD, cunoscut, la rândul său, că șantaja pe toată lumea, de la oameni de afaceri la primari, așa cum reiese din acuzațiile DNA.Secretul lui Govor, ascuns în seif

Mircea Ardelean ținea în seiful de acasă, alături de cocoșei din aur cumpărați de la Viena, un document care ar dovedi că Mircea Govor a fost înainte de 1989 colaborator al fostei Securități. Ardelean se pare că se folosea de documentul respectiv pentru a se asigura că Govor va face tot posibilul să fie numit șef la Finanțele din Satu Mare.

Interesant este că Ardelean, care era delegat pe postul de la Finanțe, ar fi primit documentul pe e-mail, în data de 26 iunie 2013, de la primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care era președinte executiv al organizației județene a PSD. Teoretic, el era mâna dreaptă a lui Mircea Govor în cadrul partidului.

La întrunirile de partid, inclusiv la celebra ședință în care Govor a amenințat directorii de deconcentrate cu demiterea dacă nu se implică în campania electorală, liderul județean PSD Satu Mare și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a-l mazili pe primarul Dorel Coica. Ori, se pare că primarul de Satu Mare a avut un „AS” în mânecă în lupta cu Govor.

E-mailul ar fi fost trimis de la adresa primaria@satu-mare. ro, care aparține Primăriei Satu Mare, la mai multe adrese de e-mail, printre care și una de la Agenția Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare, condusă la acea vreme de Mircea Ardelean. Nu se știe de pe ce adresă de e-mail ar fi primit primarul Dorel Coica actul compromițător.

„A început să frecventeze homosexualii catolici”

Din documentul care poartă antetul fostei Securități din data de 20 martie 1987 și o parafă a CNSAS din 13 martie 2008 reiese că Mircea Govor, având nume de cod „Oierul”, ar fi fost coloborator al fostei Securități și că ar fi frecventat „homosexualii catolici din oraș”.


FOTO: Mircea Ardelean, cel care deținea documentul de șantajSpirit de solicitudine

„În urma analizei materialelor existente în dosarul de urmărire informativă, ținând seama că obiectivul încă din perioada studenției a fost atras la colaborare cu organele de securitate, am stabilit ca oportună contactarea sa în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a întrerupt legătura cu organele noastre, a poziției sale actuale față de noi, ca și a altor date de interes operativ cu privire la situația sa personală.


FOTO: Ovidiu Silaghi era un aliat de fațadă al lui Govor În procesul cunoașterii personale, tov. GOVOR MIRCEA VASILE a manifestat spirit de solicitudine față de problemele ridicate, făcând o trecere în revistă a activității sale încă din perioada liceului până în prezent. În urma relatărilor sale au fost obținute date care confirmă unele informații rezultate în procesul urmăririi informative.

Încă din perioada studiilor gimnaziale, obiectivul – deși de religie ortodoxă – a început să frecventeze homosexualii catolici din oraș, inițial fără a avea o motivație clară, făcând acest lucru numai sub «impulsul unei chemări lăuntrice »” , se arată în Nota-raport cu privire la măsurile întreprinse în D.U.I „Oierul”, care poartă antetul Securității din Satu Mare și o parafă a CNSAS din 13 martie 2008.

Nu se știe dacă documentul este autentic, însă acesta se află în dosarul în care Mircea Ardelean a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte documente extrem de interesante găsite la perchezițiile efectuate în decembrie 2014, printre care și notițe cu împărțirea funcțiilor din ANAF în cadrul USL Satu Mare. Finul Ardelean a fost arestat și trimis în judecată, în primăvara anului 2015, pentru luare de mită în formă continuată și pentru mai multe fapte de abuz în serviciu.


EVZ a lansat pagina de Facebook EVZ Premium. Urmăriţi aici o selecţie atentă a titlurilor.

Editorii evz.ro vor publica pe pagina EVZ Premium o selecţie atentă a celor mai importante ştiri, informaţii de interes din domeniile Politic, Economic, Social, Internaţional, Sport, dar şi reportaje, interviuri, seriale. 

Vicele Consiliului Județean Satu Mare era amenințat cu un act din perioada Securității, în care scria că liderul județ...

Posted by EVZ Premium on Monday, December 21, 2015Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate