Bătaie pe locurile de muncă oferite de Gabriela Firea. Peste 20.000 de bucureşteni vor să lucreze în Primărie

Bătaie pe locurile de muncă oferite de Gabriela Firea. Peste 20.000 de bucureşteni vor să lucreze în Primărie

Peste 20.000 de bucureşteni şi-au depus CV-urile, vineri şi sâmbătă, la Târgul de Joburi, pentru a se angaja la una dintre companiile municipale înfiinţate de Primărie, iar edilul general, Gabriela Firea, a apreciat că evenimentul a fost un succes.

"Târgul de Joburi organizat de Primăria Capitalei a reprezentat un adevărat succes, pentru cele 2.000 de posturi oferite de Companiile Municipale aplicând peste 20.000 de cetăţeni. Bucureştenii ne-au arătat astfel că au încredere în proiectele Municipalităţii şi doresc să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor publice, precum şi la dezvoltarea oraşului. Cele 22 de companii municipale vor reprezenta o alternativă sănătoasă a vechiului model administrativ şi vor presta servicii publice în beneficiul cetăţenilor", a precizat Firea, conform unui comunicat transmis de PMB.

Cele mai multe CV-uri au fost depuse la: Compania Sport pentru Toţi (1.468), Compania de Iluminat Public (1.405), Compania Consolidări (1.391) Compania Dezvoltare Durabilă (1.376), Publicitate şi Afişaj (1.104).

Ne puteți urmări și pe Google News

PMB a informat că în perioada imediat următoare vor fi analizate CV-urile primite, urmând să fie organizate o serie de interviuri de angajare, în vederea selectării aplicanţilor. De asemenea, reprezentanţii societăţilor comerciale vor ţine legătura şi cu cetăţenii care nu vor fi selectaţi în urma interviurilor, în vederea ocupării unor posturi viitoare, care se vor crea ca urmare a diversificării activităţii societăţilor municipale.

Vineri, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, prezent la târg, a declarat că un muncitor necalificat poate câştiga în cadrul unei companiei de eco-igienizare un salariu lunar de până la 2.000 de lei. În ceea ce priveşte cel mai atractiv salariu pentru un post, Bădulescu a precizat că retribuţiile vor creşte în funcţie de rezultatele companiei.

"Salariile vor începe să crească atunci când apare performanţa. Totul se întâmplă gradual, în funcţie de rezultatele pe care compania le atrage. Dacă vorbim de companii municipale, nu înseamnă că vorbim de acele posturi călduţe din primărie, unde fiecare plimbă o hârtie de la stânga la dreapta, şi aşa cum ne-am învăţat, cu un salariu de funcţionar public", a subliniat acesta.

Ca prag maxim, Aurelian Bădulescu a precizat că niciun salariu oferit în cadrul târgului nu poate fi mai mare decât cel pe care îl obţine el.

"Pragul maxim este reglementat de noua Lege a salarizării, iar pragul maxim este al viceprimarului. Ca în orice entitate, nu poate să depăşească salariul viceprimarului, care este de 8.000 de lei pe lună", a precizat el.