Editura Evenimentul si Capital

Băsescu ŞTIE CEVA CARE NE PUNE ŢARA ÎN PERICOL. Forţe puternice stau ÎN SPATELE CONSPIRAŢIEI

Traian Băsescu
Autor: | | 20 Comentarii | 12011 Vizualizari

Fostul șef al statului și actual lider al PMP, Traian Băsescu trage un semnal de alarmă partidelor din România, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat "Declarația de la Roma". "Obiectivul fundamental, dar nedeclarat, pe termen lung, al “ritmurilor diferite” este, în mod categoric, realizarea Statelor Unite ale Europei, iar, în această construcţie, vor intra doar cei care au un RITM BUN de acum înainte", consideră Băsescu.

"Doar cei care au un RITM BUN. Să nu ne facem iluzii, "Declaraţia de la Roma" a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă "vitezelor diferite" li se spune, de ieri, "ritmuri diferite".

Nucleul dur al UE, Germania – Franţa – Olanda, va da direcţia şi ritmul (viteza), iar celelalte state membre vor fi libere s-o urmeze dacă vor sau dacă pot.

Liderii politici din România au obligaţia să înţeleagă acest lucru, să-l explice populaţiei şi să acţioneze în consecinţă.

Obiectivul fundamental, dar nedeclarat, pe termen lung, al "ritmurilor diferite" este, în mod categoric, realizarea Statelor Unite ale Europei, iar, în această construcţie, vor intra doar cei care au un RITM BUN de acum înainte. Ar fi păcat să constatăm cu "surprindere" peste zece ani, tot la Roma, cu ocazia celebrării a 70 ani de la semnarea Tratatului Fondator al UE, că un grup de state care au avut un RITM BUN anunţă că au devenit Statele Unite ale Europei", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Liderii Uniunii Europene şi-au reînnoit, sâmbătă, la Roma angajamentul european, într-o declaraţie solemnă, după 60 de ani de la semnarea tratatului fondator al Uniunii în Oraşul Etern.

Fiecare dintre cei 27 de şefi de stat, printre care și Klaus Iohannis, dar şi de guvern precum şi liderii instituţiilor europene au parafat "Declaraţia de la Roma", în aceeaşi Sala degli Orazi e Curiazi la Palazzo dei Conservatori din Piaţa Capitoliului unde a fost semnat tratatul istoric la 25 martie 1957.

Textul Declaraţiei de la Roma este "pozitiv" şi "echilibrat", în acord cu poziţia promovată de România privind viitorul Europei, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, sâmbătă, la Roma.

Referitor la pasajul din Declarația de la Roma în care se vorbește despre o Europă "cu ritmuri și intensități diferite", Klaus Iohannis a spus că se referă la dreptul statelor membre de a nu adera la anumite proiecte ale UE sau de a o face la o dată mai târzie față de alte state.

De asemenea, Iohannis a anunţat, sâmbătă, la Roma, că îi va invita pe politicienii din România la discuţii privind viitorul Europei.

"După ce vom termina această festivitate de la Roma, voi invita şi voi provoca politicienii de acasă la discuţii în multiple formate pentru a vedea cum vede lumea politică de la noi viitorul Europei. Şi am de gând să fac acest lucru. Dacă se va întâmpla la Snagov sau la Bucureşti sau în altă parte, vom vedea. Dar da, am intenţia să particip la formate şi să încurajez formate de discuţii pentru a avea o energie pozitivă în definitiv în acest demers. Este clar că noi vrem să jucăm un rol pozitiv", a răspuns Iohannis, întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă, dacă s-a gândit să convoace liderii politici din ţară la o nouă reuniune de tip Snagov.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate