Editura Evenimentul si Capital

Băsescu respinge legea poliției, acuzând politizarea funcției de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române

14-03/traian-basescu_05-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 414 Vizualizari

Președintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului un proiect de modificare a legii Poliției Române, arătând că acordarea rangului de secretar de stat inspectorului general al I.G.P.R. „nu este întemeiată”.

„I.G.P.R., ca structură funcţională specializată, este condus de un inspector general. Este oportun ca această funcție să fie exercitată de către un poliţist, definit ca funcţionar public civil, ce a dobândit această calitate în condiţiile legii. Din aceste raţiuni, prezenta lege, în raport cu reglementarea în vigoare privind numirea inspectorului general al Poliţiei Române, conduce la constatarea că scopul urmărit de către iniţiatorii săi este de politizare a acestui serviciu public, în contradicție cu principiile prevăzute în Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române”, se afirmă în scrisoarea trimisă de Traian Băsescu către Parlamentul României.

În plus, potrivit lui Băsescu, numirea de către prim-ministru a inspectorului general al I.G.P.R. cu rang de secretar de stat va crea „disfuncționalități” în actul de comandă.

„În prezent, informaţiile şi funcţiunile de ordin strategic discutate în Colegiul Ministerului sunt îndeplinite de către secretarul de stat însărcinat să conducă şi să coordoneze Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Afacerilor Interne ale cărui atribuţii sunt direct implicate în monitorizarea şi gestionarea problemelor cu care se confruntă Inspectoratul General al Poliţiei Române. Numirea inspectorului general al I.G.P.R. în Colegiul Ministerului, cu drepturi depline, va genera paralelisme funcţionale, putându-se crea disfuncţii prin opiniile separate ale celor doi în actul de comandă şi control executiv, conceput a fi unitar prin Strategia de ordine publică şi reglementările de funcţionare ale Ministerului”, explică șeful statului.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate