Editura Evenimentul si Capital

Băsescu desființează guvernul Cioloș: Este inutil

Traian Băsescu face un bilanț critic al guvernului Cioloș
Autor: | | 0 Comentarii | 1257 Vizualizari

Într-o postare pe Facebook, fostul șef al statului ia la rând eșecurile membrilor cabinetului de tehnocrați și scrie de două ori: „Avem un guvern inutil”

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, nu a iertat, în postarea sa, nici un ministru important. „Oricît ar încerca „gulgutierul şef” Vasile Dîncu să acopere prin interviuri şi sondaje inutilitatea acestui guvern, evidenţa nu mai poate fi ascunsă”, susține Băsescu.

„Abureală” cu plagietele

  Despre ministrul de Finanțe, Anca Dragu, Traian Băsescu a amintit că ar fi afirmat că „sunt ţări în care se trăieşte şi cu 1 – 2 dolari pe zi”.

FOTO; Anca Dragu  • Ministrului Justiției, Raluca Prună, îi reproșează că „ne spune că respectarea drepturilor fundamentale garantate de Constituţie este un lux”.

FOTO : Raluca Prună  • Pe ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, Băsescu îl critică pentru că a afirmat că este mai ieftin să importăm decît să continuăm a produce combustibilul pentru centrala nucleară de la Cernavodă. „Uită de amănuntul cu independenţa energetică”, comentează fostul șef al statului.

FOTO: Vlad Grigorescu  • Ministrului Curaj, liderul PMP îi transmite că „ne aburește” cu doctoratele plagiate. În plus, după trei zile de dezbatere publică, ministrul Educației nu a avut timp să afle despre situaţia din “grădiniţa groazei” aflată în Capitală.


Politica externă, în defensivă

  • Traian Băsescu arată că ministrul Muncii, Ana Costea, nu poate elabora o nouă lege a salarizării, deși indemnizațiile unui grup de demnitari s-au triplat, iar pentru parlamentari şi alte categorii s-au legiferat pensiile speciale.
  • Absența unei „linii clare legate de Republica Moldova” este reproșul către Lazăr Comănescu, șeful diplomației române. „Un domn ministru stă în defensivă pentru că nimeni nu fixează clar linia de politică externă în interiorul UE şi nici în afara UE”, mai afirmă Băsescu despre Comănescu. Despre ceilalți demnitari ai cabinetului de tehnocrați, el arată că „fug de rup pămîntul de presă, în timp ce activitatea şi viziunea despre ministerul pe care îl conduc este un mare mister pentru români”. „Am înţeles toţi că este vorba despre un guvern de funcţionari bruxellezi de categorie inferioară, aflaţi în concediu la Bucureşti, al căror obiectiv este doar acela de a-şi îmbunătăţi CV-ul în care să-şi adauge şi titlul de ministru”, este concluzia fostului președinte, care-l întreabă pe succesorul său: „Ce ne facem cu „Guvernul Meu”, Domnule Preşedinte ?

FOTO: Lazăr ComănescuNu-l iartă nici pe Cioloș

Băsescu a punctat și bâlbâielile premierului Cioloș în legătură cu cartelele prepaid din România și l-a ironizat pentru că a declarat că nu este ofițer sub acoperire. „Un domn prim ministru ne spune că au fost utilizate cartele telefonice româneşti în organizarea atentatelor teroriste din Europa, după care ne spune că nu este ofiţer acoperit fără să-l fi întrebat cineva ceva”, a arătat Băsescu. Duminică, Cioloș a declarat că „au fost chiar folosite, în ultima perioadă, cartele prepaid din România, în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană”. Ulterior, el a revenit asupra acestei declarații. „Nu ştiu dacă au fost folosite la atentatele de la Bruxelles. şi nu am spus niciodată lucrul asta. Am văzut toate discuţiile care au fost interpretări de fapt la ceea ce am spus. Eu am spus şi de fapt am avut informaţia asta de la SRI, nu e niciun secret că în pregătirea unor atentate au fost folosite şi cartele pre-pay din România. Nu am spus că au fost la Bruxelles sau în altă parte”, a explicat premierul.


FOTO; Dacian Cioloș


Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate