Baschet în SCAUNE RULANTE în acest weekend

Baschet în SCAUNE RULANTE în acest weekend

Vineri, 31 octombrie, începând cu ora 17:00 va avea loc un meci de baschet în scaune rulante – o competiție aparte sportivii Motivation, jurnaliști și bloggeri, organizat în incinta Afi Palace Cotroceni, București. Această întrecere sportivă specială va fi comentată live de Cristian Țopescu, care, prin intervențiile sale, va transforma meciul într-unul accesibil și persoanelor cu deficiențe de vedere prezente la eveniment.

Competiția sportivă care va avea loc vineri în Afi Palace Cotroceni face parte din campania ”Fără bordură”, campanie de conștientizare a necesității accesibilizării Bucureștiului pentru toți locuitorii săi, inclusiv persoane cu dizabilități. Campania este derulată în cadrul proiectului Acces egal în spațiul public, prin care, organizațiile ActiveWatch, Motivation Romania și Light into Europe își propun să crescă gradul de accesibilizare a spațiului public pentru persoanele cu dizabilități în trei orașe mari din România – București, Arad și Râmnicu Vâlcea.

Capitala se confruntă cu o problemă reală în ceea ce privește gradul de accesibilizare a mediului fizic și informațional. Prin acțiuni anterioare, s-a semnalat deja că Bucureștiul este un oraș inaccesibil pentru persoanele cu dizabilități: trotuarele și stațiile de transport în comun de suprafață nu au fost adaptate pentru a permite urcarea, respectiv coborârea persoanelor în scaune rulante, semafoarele nu sunt dotate cu avertizoare sonore în majoritatea intersecțiilor aglomerate etc. În plus, paginile web ale autorităților publice nu au fost accesibilizate până în acest moment pentru a permite accesul la informații persoanelor cu deficiențe de vedere sau cu dizabilități psihosociale .

 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne confruntăm cu o problemă foarte gravă – spațiul public din România este inaccesibil persoanelor cu dizabilități și îi condamnă pe mulți dintre concitadinii noștri la sărăcie și izolare. Persoanele cu dizabilități nu pot să participe pe deplin la viața socială, nu pot merge la școală, la serviciu, la teatru, nici la vot fără a depăși obstacole uriașe. Orașele noastre pot deveni mai prietenoase cu oamenii. De aceea, am inițiat proiectul Acces egal în spațiul public. Ne propunem să lucrăm atât cu autoritățile locale, cât și cu cetățenii pentru a crea împreună un mediu fizic și informațional care să permită o participare deplină la viața socială tuturor locuitorilor orașelor noastre, inclusiv persoanelor cu dizabilități”, a afirmat Adrian Szelmenczi, managerul proiectului Acces egal în spațiul public.