Nicușor Constantinescu, cercetat în libertate: "Direcţia Drumuri şi Poduri nu este SRL-ul meu"

Nicușor Constantinescu, cercetat în libertate: "Direcţia Drumuri şi Poduri nu este SRL-ul meu"

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat vineri, la CAB, care a judecat contestaţia procurorilor şi urmează să decidă dacă acesta va fi arestat sau cercetat în libertate, că Direcţia de Drumuri şi Poduri nu este SRL-ul lui ca să răspundă pentru faptele fostului director.

Update Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia DNA, Nicuşor Constantinescu va fi cercetat în libertate. Update  Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a judecat, vineri, contestaţia procurorilor anticorupţie în cazul deciziei din 20 martie a Tribunalului Bucureşti, prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă şi s-a dispus măsura controlului judiciar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Nicușor Constantinescu este acuzat că ar fi împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme. "Va aştepta pronunţarea la o cafea" La ieşirea din sala de judecată, preşedintele CJ Constanţa a spus că va aştepta pronunţarea la o cafea. Nicuşor Constantinescu a arătat că Direcţia de Drumuri şi Poduri nu este SRL-ul lui ca să răspundă pentru faptele fostului director. El a precizat că a depus la dosar şi o expertiză medicală din care reiese că este bolnav. Scandal la Curte

În momentul în care Nicuşor Constantinescu a ieşit din sală, mai multe persoane care l-au însoţit la instanţă au blocat accesul presei, pentru ca jurnaliştii să nu îi poată pune întrebări. Acţiunea oamenilor lui Constantinescu s-a desfăşurat chiar în faţa jandarmilor, care nu au intervenit în niciun fel. În urma acestui incident, cel puţin o cameră de filmat a fost distrusă. Acuzaţiile DNA Potrivit DNA, în perioada 2011 - 2013, Nicuşor Constantinescu a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al acestei instituţii.

  • REFERAT DNA. Nicuşor Constantinescu a discutat cu politicieni şi a făcut presiuni pentru desfiinţarea DNA

Controlul care urma să se desfăşoare în cursul anului 2012 a fost împiedicat cu motivaţia că nu există acordul preşedintelui CJ Constanţa, refuz menţinut cu prilejul solicitărilor repetate formulate de auditorii publici ai Curţii de Conturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Controlul programat în cursul anului 2013 nu s-a putut efectua datorită dispoziţiilor exprese ale preşedintelui CJ Constanţa, prin rezoluţii aplicate pe referatele întocmite de RAJDP Constanţa, fără a invoca vreun argument care să justifice această poziţie.

De asemenea, în perioada 2007-2014, preşedintele CJ Constanţa nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale, prin aceste acţiuni producând un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.