Banii din închirierea sediului Antenei 3 ajung tot în buzunarul lui Voiculescu. Statul nu poate recupera PEJUDICIUL de 60 de milioane de euro din dosarul ICA

Banii din închirierea sediului Antenei 3 ajung tot în buzunarul lui Voiculescu. Statul nu poate recupera PEJUDICIUL de 60 de milioane de euro din dosarul ICA

După un an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare, statul a reuşit să recupereze doar 1 la sută din totalul prejudiciului de 60 de milioane de euro în dosarul ICA-Voiculescu. Dan Voiculescu şi televiziunile sale au deschis procese în instanţele civile de la Tribunalul Bucureşti, prin care au blocat procesul de recuperare, iar chiria pe sediul Antenei 3, în acest moment, ajunge tot la Vocuilescu, scriu jurnaliştii de la Româniacurată.ro.

Potrivit Fiscului, judecătorii de la Tribunal au ignorat sentinţa penală de confiscare şi au recunoscut Antenei 3 dreptul de folosinţă asupra sediului din Băneasa, chiar dacă imobilul a trecut în patrimoniul statului încă din septembrie 2014. De asemenea, Tribunalul a recunoscut şi valabilitatea contractelor de închiriere dintre fosta ICA şi Antene.

Deşi sediile Antenelor ar fi trebuit vândute, Voiculescu a deschis mai multe procese pentru a bloca procesul de recuperare. Fiscul a reuşit să recupereze pânp acum doar 1% din totalul prejudiciului, după ce a valorificat o vilă din Predeal a Cameliei Voiculescu pentru 400.000 de euro şi un apartament din Kiseleff al acestuia pentru aproape 350.000 de euro.

Judecătorii din secţiile civile de la Tribunal au recunoscut şi dreptul de preemţiune al chiriaşilor la cumpărarea imobilelor confiscate şi scoase la vânzare de Fisc. Aceasta le-a permis reprezentantilor trustului să conteste comisia şi raportul de evaluare a imobilelor şi să blocheze întreg procesul de recuperare a prejudiciului, scrie Româniacurată.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unor surse judiciare, Voiculescu încearcă să folosească aceleaşi mijloce ca în cazulm patrimoniului ICA: e foloseşte de dreptul de preemţiune al chiriaşului ca să împiedice executarea sentinţei de confiscare.

fiscul a cerut lămuriri judecătorilor care au pronunţat sentinţa de condamnare şi confiscare, Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea. ANAF vrea să ştie cum interpretează instanţa penală propria decizie. Luni, magistraţii trebuie să precizeze dacă contractele de închiriere dintre fosta ICA şi Antene, în curs la data pronunţării sentinţei de confiscare, reprezintă o sarcină şi care sunt efectele.

Surse judiciare au explicat pentru România Curată că Fiscul poate cere ulterior ca sumele încasate de compania lui Voiculescu de la Antene, după ce Statul Român a devenit proprietarul clădirii, să fie confiscate şi virate la buget.