Editura Evenimentul si Capital

Banii din conturile PCR figurează într-un act al Gospodăriei de Partid. Desecretizaţi arhiva averii PCR! (5)

Arhiva CC al PCR a ajuns în Biroul Arhive Contemporane abia în 2004
Autor: | | 1 Comentarii | 1317 Vizualizari

Arhivele Naţionale au indentifi cat în scriptele Gospodăriei, în 2012, Raportul privind bugetul PCR pe anul 1990. Acesta se află în arhiva clasifi cată aflată în păstrarea RAAPPS. Imediat după evenimentele din 1989 se vorbea de patru miliarde de dolari rămaşi în conturile Partidului Comunist, despre care nimeni nu spune unde au ajuns

Declasificarea arhivei Gospodăriei CC al PCR este grabnic necesară pentru a se putea stabili unde a ajuns, după 1989, şi prin ce metode, uriaşa avere a statului român. Amintim că arhiva, aflată în păstrarea RAAPPS, subordonată Secretariatului General al Guvernului, este în mare parte neinventariată, dar clasificată.


Evenimentul zilei aşteaptă informaţii, mărturii, poveşti dinainte şi după 1989 legate de activitatea şi conducătorii Gospodăriei CC al PCR, la adresa catașom.pena@evz.ro.


În lipsa unor reacţii oficiale, surse de la Palatul Victoria ne-au precizat că, după declanşarea campaniei Evenimentului zilei, în strada Primăverii 50, unde zac documentele Gospodăriei de Partid, ar fi mers un membru al Executivului şi un secretar de stat.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate