BALENA ALBASTRĂ. Sentință UȘOARĂ pentru o ISTERIE MONDIALĂ. Ce au discutat Trump cu Putin despre subiect

BALENA ALBASTRĂ. Sentință UȘOARĂ pentru o ISTERIE MONDIALĂ. Ce au discutat Trump cu Putin despre subiect

Așa cum Evenimentul Zilei a scris deja, inițiatorul „jocului” Balena Albastră, Filip „Vulpoiul” Budeikin, a fost condamnat de o instanță rusească la 3 ani de închisoare pentru o infracțiune asemănătoare ca definiție cu „determinarea sau înlesnirea sinuciderii” din Codul Penal românesc.

Sentința mică și informația că judecătorul ar fi stabilit ca executarea ei să se facă într-o închisoare cu regim semi-deschis au reaprins scenariile din jurul Balenei Albastre și al mitului că uriașul animal marin eșuează pe țărm încercând să transcendă într-o altă lume după un zbor deasupra mării.

Balena Albastră, un fake news cu consecințe înfiorătoare. Interviu cu un licean, salvator al ”balenelor albastre eșuate”, adică al tinerilor care sunt dispuși să execute provocările ”curatorilor”

Bogăția de informații despre acest nou pas spre deslușirea enigmei nebuniei care, la un moment dat, părea că a pus stăpânire pe siteurile de socializare frecventate de adolescenți, este uriașă. Dar, ca în orice caz de acest fel, e dificil să faci diferența dintre informațiile fake și cele reale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Filip „Vulpoiul”

Sentința, preluată de presa din Marea Britanie (unde paranoia jocului suicidal ține subiectul în priză) și citată apoi de cea românească, nu este de 3 ani, ci de 3 ani și 4 luni. Asta pentru acuratețe. Pedeapsa a fost dictată de Judecătoria din Tobolsk, regiunea Tiumen. Tot pentru acuratețe trebuie spus că Filip Budeikin a fost condamnat pentru că a determinat două tinere să încerce să se sinucidă. Cele două tinere au scăpat cu viață.

Discuțiile cu ele au avut loc în perioada aprilie-mai 2016. Aici e nevoie de un strop de background. Filip Budeikin a fost arestat pe 15 noiembrie 2016. Acuzațiile erau de ”incitare la sinucidere”, potrivit articolului 110 din Codul rusesc. El fusese administratorul unui grup – F57 – deschis pe siteul de socializare VKontakten, asemănător Facebook-ului care stăpânește lumea occidentală.

„Cei care vor să RENUNȚE la «Balena Albastră» sunt AMENINȚAȚI cu moartea părinţilor” - polițiști infiltrați în jocul ce impinge tinerii la sinucidere.

În cadrul acestui grup, adolescenții care manifestau tendințe depresive erau atrași în jocul nebunesc al celor 50 de zile cu ”sarcini” date de un ”curator” (în fapt administratorii grupului) despre care ați auzit atât de multe în primăvara acestui an. Ultima sarcină era ”transcendența”, ”zborul”, pe parcursul căruia ”curatorul” are grijă să nu eșuezi pe țărm. De fapt misiunea finală era sinuciderea.

Dar câți adolescenți s-au sinucis? Numerele diferă ca și cum ar fi vorba de cantități neglijabile nu de vieți de tineri.

FSB intră pe fir

La arestarea lui Filip Budeikin se vorbea de 130 de tineri care s-au sinucis în Federația Rusă și în țări ale spațiului ex-sovietic. La cele mai multe cazuri se aplica un patern: copiii se mutilaseră, scrijelindu-și în carne simbolul Balenei și erau activi în grupul blestemat de pe VK. Totuși, în actele de acuzare a lui Budeikin se vorbește despre 16 sinucideri care s-ar lega de dialogul cu cel poreclit ”Lis”-”Vulpoiul”.

La o audiere pentru prelungirea mandatului de arestare, ”Budeikin” a recunoscut că 17 adolescenți s-au sinucis după ce i-a ”plimbat” prin diverse sarcini timp de 50 de zile și că alte 28 de persoane se apropiau de ”pasul final”.

Să revenim la sentința de acum. Pe 17 iulie, Judecătoria din Tobolsk l-a condamnat pe Filip Budeikin la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru că a determinat două fete să se sinucidă.

Una dintre ele, avea 17 ani, este chiar din Tobolsk. A fost oprită de la sinucidere de FSB, serviciul secret rusesc. A doua, originală din Astrahan, dar stabilită într-un sat din Tiumen, avea 16 ani, în 2016. A refuzat sarcina de a se filma când ucide animalele din casă și atunci Budeikin s-a grăbit și i-a cerut direct să se sinucidă. Fata s-a speriat și și-a sunat mama care a sunat la salvare.

Un joc în care participanților li se ordonă să se sinucidă! Moartea suspectă a unui adolescent deschide și în România speculațiile despre „Balena Albastră”

Stai! Cum adică FSB a intervenit în mai 2016, iar ”Vulpoiul” a fost arestat abia în noiembrie? Răspunsul e simplu. Încă de la începutul anului 2016, Budeikin (împreună cu un asociat de-al său, Sinîi Mori – Marea Balenelor, lăsat suspect în libertate) a dat interviuri în care explica foarte clar ce se petrece pe F57. Prezența acestor agenți în mediul online era simplu de intuit.

Hai să termin cu sentința din 17 iulie: Budeikin are 10 zile ca să o atace cu apel, dacă nu o face, ea rămâne definitivă. Atunci el ar trebui transferat din închisoarea de maximă siguranță Cresti, din Sankt Petersburg, unde este acum, într-o colonie-pușcărie din Siberia. Nu pare o închisoare cu regim semi-deschiss, măcar dacă ne amintim ce au însemnat în istorie gulagurile din Siberia.

Probabil că va rămâne la Sankt Petersburg încă mult timp.

Minciuna din spatele isteriei mondiale

Pe 17 iulie, Budeikin primește prima sentință și a doua zi Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, decide majorarea pedepselor pentru încălcarea articolului 110 din Codul Criminal (penal), ”incitarea la sinucidere”. Oricum în cazul F57-Balena Albastră nu mai avea vreun efect, neacționând retroactiv.

Duma a decis să crească pedepsele pentru incitarea la sinucidere sau la tentativă de sinucidere de la cel mult 5 ani la pedepse de la 5 la 10 ani. Incitarea unui minor sau a unei persoane cu dizabilități va fi pedepsită cu închisoare de la 6 la 12 ani, până acum maximul fiind de 6 ani. Dacă sunt mai multe victime, pedeapsa e de până la 15 ani.

Balena Albastră. Thriller de Oscar, DAR REAL - Mesaj ce poate afecta emoţional. Doi premieri CONFIRMĂ DEZVĂLUIRILE EVZ

Organizarea așa-zisor ”grupuri ale morții”, unde se propagă ideea sinuciderii, fie ele în lumea virtuală sau în viața reală, va fi pedepsită cu închisoarea de la 5 la 10 ani, acum fiind pedepsită cu cel mult 4 ani.

Nu e singura măsură legislativă în domeniu, pe 7 iunie, Vladimir Putin a promulgat o lege federală care creștea pedepsele pentru crearea de ”grupuri ale morții” la 6 ani de închisoare. Schimbarea de Cod va abroga legea.

Toate aceste măsuri au fost luate pe fondul isteriei mondiale care s-a produs... după arestarea lui Filip Budeikin, deși, vă reamintesc, el recunoștea și înainte că are un grup de ”balene” care vor să ”zboare”.

Vă amintiți isteria din primăvara acestui an? Ea conținea și o mare minciună.

Se spunea de ”jocul Balena Albastră”, de ”administratorii” jocului și de adevărate rețele. Fake news total! De fapt nu mai era nimic organizat, atent plănuit și ”apărat” informativ, ci doar două tipuri de tineri dezorientați. Primii postau pe profilul lor – pe Facebook sau Vkontakten – chemarea la joc, cei mai mulți manifestându-și dorința de a fi ”balene” doar din bravadă ieftină, dar printre ei erau și unii tineri dezorientați, ușor de atras de capcane.

E OFICIAL: „Balena albastră” a UCIS-O pe eleva din Sibiu. Ce au transmis procurorii despre acest CAZ ȘOCANT

De cealaltă parte sunt frustrați care se dădeau drept ”admini” sau ”curatori” ca să-și bată joc de ceilalți, dar printre ei sunt și psihopați care-și satisfac frustrările la adăpostul nickname-ului unui tip care poate să-i ceară altuia orice, chiar și viața.

The russian Watchdog

Pe 9 martie, când isteria ”Balena Albastră” punea stăpânire pe Europa, trecând de granițele Federației, vicepreședintele Serviciului Federației Ruse de supraveghere în sfera telefoniei, tehnologiei de informație și comunicații în masă anunța că ”Din ianuarie până la această dată. Am identificat și blocat mai mult de 4.000 de pagini personale și conturi de socializare”. Budeikin era abia în primele 60 de zile de arest iar conturile blocate, după arestarea ”curatorului”, conțineau toate informații despre sinucidere sau îndemnuri la sinucidere. Budeikin lansase o ”modă”, umpluse netul de imitatori.

Fiul ofiţerului SRI găsit mort, PRIMA VICTIMĂ din România a jocului „Balena Albastră”?

Serviciul, supranumit de presă ”The Telecom Watchdog”, nu poate loca un cont dacă nu are două abilități: prima este să ȘTIE ce e pe un cont și a doua este să poată CERE operatorului rețelei de socializare să blocheze contul vizat. În acest caz colaborarea e mai mult decât benefică.

Ca întotdeauna, un scop nobil, cum ar fi combaterea psihopaților sau a teroriștilor, scuză intruziunea în viața privată.

Același ”câine de pază” anunța cu mult înainte, pe 19 decembrie 2016, că Serviciul lucra cu oficialii VK și ai rețelei Roskomnadzor ca să fie identificate grupurile în care se discuta de sinucideri și să fie închise. Se vorbește despre 17 sinucideri determinate ”online”, cu una mai mult decât în rechizitoriul lui Budeikin, dar exact numărul de ”zboruri” recunoscute de tânărul arestat.

Glumă sinistră care rivalizează cu „Balena Albastră”. S-a sinucis crezând că și prietena lui a făcut același lucru

Pornind de la cazul real al grupului F57 și al ”jocului” Balena Albastră inventat de Filip Budeikin și de asociatul său, ”Marea Balenelor”, nu numai în Rusia s-a vorbit anul ăsta mai intens despre supravegherea rețelelor de socializare, ci în toată Europa. Ba chiar și la noi!

În ciuda isteriei – tocmai pentru că adolescenții au aflat că ”jocul” e o capcană mortală, care te aduce la cheremul unui idiot frustrat că altfel nu-l bagă nimeni în seamă – se cunosc doar 4 cazuri de ”curatori” identificați, dar nu există informația că ar fi fost prinși sau că ei fac parte dintr-o rețea organizată. Este și un curator prins, poștașul Iliya Sidorov, dar nici el nu acționa decât singur, copiind metoda lui Budeikin și atrăgând tineri din spațiul ex-sovietic.

Epilogul primului capitol

Filip Budeikin are acum 22 de ani. A crescut într-o familiie formată dintr-o mamă singură și doi frați care-l considerau un prost. A ajuns în Solnecinogorsk, un orășel din regiunea Moscova. De Internet și rețele de socializare se apucă târziu, aproape imediat ajungând administrator al 8 grupuri pe VK, unde posta materiale despre sinucidere.

Acuzat de 16 crime prin inducerea sinuciderii, acum e condamnat la 3 ani de închisoare pentru două cazuri în care victimele au scăpat cu viață. Prezentate așa informațiile pot sugera că acum e scăpat ”ușor” după ce a fost folosit pentru a se produce o isterie al cărui ”beneficiu” este supravegherea și mai adâncă a cetățenilor de pe jumătate de glob? Da, dar e discutabil.

Fondatorul jocului "Balena Albastră" a VORBIT. Motivul HALUCINANT care a dus la MOARTEA a zeci de COPII

Imediat după sentința din Tobolosk, un purtător de cuvânt al Curții de la Sankt Petersburg a declarat că acesta e doar un caz și că se strâng date din zece regiuni ale Federației. Că vor urma și alte procese și că Budeikin nu va părăsi arestul central, sentința finală urmând după ce vor fi pronunțate mai multe astfel de decizii în zonele de unde provin victimele. E credibil.

Legat de fake news și isterie, trebuie spus că, fără a mai fi organizat, ”jocul” a mai provocat victime, cel mai notoriu caz fiind cel adolescenților care s-au sinucis în martie, la Chișinău. Eu cred că tocmai mediatizarea a dus la căderea ”modei Balena Albastră” în ridicol, încetând să mai fie motiv de bravadă pentru adolescenți.

 

PS - Pe 12 iulie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus că președinții Donald Trump și Vladimir Putin au decis să fie înființat un grup de lucru comun pentru SECURITATE INFORMAȚIONALĂ. Ministrul a declarat că a participat la discuții. El a mai spus că securtatea de tip cyber merită atenție pentru că aduce amenințări teroriste, amenințări în sfera crimei organizate și a funcționării normale a societății, cum ar fi pornografia infantilă și așa-zisele rețele de sinucigași.

Pe 21 iulie, Lavrov a reconfirmat informația într-un interviu acordat NBC News. Lavrov a spus că subiectul cooperării a fost ridicat, pe 7 iulie, de Trump în discuția avută cu Putin la Hamburg.

Citește și: Trei ani de închisoare, pentru creatorul ”Balenei Albastre”

DEZVĂLUIRI STUPEFIANTE despre „creierul” jocului BALENA ALBASTRĂ. SECRETE MACABRE într-o minte foarte bolnavă

„Creierul” jocului Balena Albastră a fost arestat. Bolnavul psihic avea motive și obiective șocante