Editura Evenimentul si Capital

“Bâlciul de argint”, un roman despre dispariția satului românesc

"Balciul de argint", o carte emotionanta si o prezentare pe masura, realizata de maestrul Dinu Sararu. Fotografie: Razvan Valcaneantu
Autor: | | 1 Comentarii | 670 Vizualizari

Dinu Săraru: “Sfinții s-au ridicat de pe pereți și au plecat din sat”

O întâlnire pentru împrietenire cu o carte, cartea “Bâlciul de argint”. Autorul volumului, scriitorul Ștefan Mitroi a organizat această întâlnire, în această seară, la îndemnul prietenului său maestrul Dinu Săraru.  

“Bâlciul de argint”este o dureroasă radiografie a satului românesc de astăzi, realizată de scriitorul Ștefan Mitroi. O lume care se transformă în ceva ce nu s-a mai văzut, o lume  care se pierde în propriul hău, născut din nou-apăruta neiubire de pământ.

O carte “scrisă cu lacrimi”, după cum spunea maestrul Dinu Săraru, care recomandă iubitorilor de lectură să o citească la fel “cu iubire și cu lacrimi, așa cum a scris-o Ștefan Mitroi”.

“Satul românesc nu va mai reînvia niciodată, singurul argument pentru satul românesc vor rămâne cerul și stele deauspra. Nu vor fi nici fermieri curând. Va fi o lume pierdută, o lume care nu va mai muri pentru o brazdă de pământ, dar nici pământul nu-i va mai iubi, cum iubeam eu țăranii, pentru că ăia nu mai sunt”, a mai spus maestrul Dinu Săraru.  O lume din care până și “sfinții s-au ridicat de pe pereți și au plecat din sat”.

Alături de scriitorul Ștefan Mitroi, care a ascultat cu lacrimi în ochi spusele maestrului Dinu Săraru, au fost mulți prieteni, din lumea scriitorilor, dar și din alte domenii: generalul Iulian Vlad, pictorul Ștefan Câlția, Lucian Avramescu, scriitorul Ștefan Dimitriu, Dan Mircea Cipariu, Cristina Copos și mulți alți prieteni. Au venit pentru a gusta, pentru câteva momente, bucuria de a vorbi în liniște și chiar cu lacrimi în ochi despre o carte: “Bâlciul de argint”.  

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate