„Băieții răi”, în pat cu femeile care împart Justiția

„Băieții răi”, în pat cu femeile care împart Justiția

De-a lungul timpului, în magistratura din România s-au consumat povești de dragoste interzise. Soții sau iubiții unor judecătoare au ajuns în arest, acuzați de diverse infracțiuni. Astfel de cazuri apar din ce în ce mai des în ultima perioadă.

Ce face o judecătoare sau o procuroare după ce soțul sau iubitul este ridicat pentru că a luat șpagă sau pentru că s-a dat cu interlopii? În cele mai multe cazuri aşteaptă să îndeplinească vâsta de pensionare, iar de foarte puţine ori îşi dau demisia din magistratură. Astfel, sunt cazuri în care judecătoarele, care au soțul în arest, sau urmărit general, soluționează dosare penale.

Unul din exemplele meditizate este cel al judecătoarei Florentina Vasilăţeanu, de la Tribunalul Bucureşti- Secţia Penal, al cărei soţ este dat în urmărire generală. Cătălin Vasilăţeanu trebuie să execute trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. După condamnare, Florentina a băgat divorț de soțul său.

Soțul, șpăgar de top

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt caz recent este cel al judecătoarei Luminița Telbis, de la Tribunalul Caraș- Severin, care s-a pensionat în iunie 2014. Soţul său, medicul Sebastian Telbiş, era arestat într-un caz în care era acuzat de 291 de infracţiuni de luare de mită. Luna aceasta, medicul a fost condamnat, în faza de fond a dosarului, la trei ani de închisoare cu executare. Au existat și cazuri în care, imediat după izbucnirea unui scandal mediatic, soția judecătoare a divorțat de bărbatul aflat la un pas de arest. Așa s-a întâmplat cu Camelia Samir, de la Curtea de Apel Craiova, care a divorţat, în 2005, de soţul său, Samir Sprânceană. Anul acesta, Samir a fost condamnat la ani grei pentru fraude informatice și evaziune fiscală.

Probabil cea mai cunoscută poveste de dragoste dintre un interlop și o procuroare vine tot din Oltenia. Claudia Budiană, de la Parchetul Curții de Apel Craiova, s-a îndrăgostit de Stelian Ionescu, care se ocupa de clonarea de carduri. După scandal, Claudia a demisionat din magistratură și s-a făcut avocată. În 2009, tânăra a decedat într-un accident rutier.

Un caz ieșit din tipare este cel al judecătoarei Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova. Aceasta a avut o relație cu un interlop, împreună cu care a pus la cale șantajarea unui politician local. În final, Carmen a fost condamnată la 3 ani și jumătate pentru șantaj.

Elisabeta Ponea

Procuror general al Parchetului Curții de Apel Craiova, Elisabeta Ponea este soția lui Constantin-Ștefan Ponea, fostul șef al IPJ Mehedinți. În prezent, soțul său este în arest la domiciliu, după ce a fost arestat preventiv în perioada aprilie –octombrie 2014. Constantin-Ștefan Ponea este judecat pentru mai multe fapte de corupție în dosarul președintelui CJ Mehedinți, Adrian Duicu (PSD).

Roxana Adam

Judecătoare la Tribunalul Brașov, președinte delegat al Secției a II-a Civilă, Roxana Adam este și soția deputatul Ioan Adam (PSD). Parlamentarul este în arest, după ce Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea. Ioan Adam este cercetat în dosarul „Retrocedărilor Ilegale”, alături de Viorel Hrebenciuc, alți parlamentari, magistrați sau funcționari Romsilva.

Mihaela Agheniței

Fost procuror DNA, Mihaela Agheniței este judecată în stare de libertate pentru o acuzație inedită. Procurorii spun că ea a avut o relație sentimentală cu fostul deputat Mihail Boldea. Deși Boldea era arestat întrun dosar de înșelăciuni imobiliare, femeia stătea ore întregi cu acesta în biroul ei din DNA. În plus, făcea tot posibilul ca Boldea să nu fie mutat în penitenciar.

Viorica Costiniu

Viorica Costiniu este judecătoare la Curtea de Apel București și soția fostului judecător suprem, Florin Costiniu, în prezent avocat. El a fost condamnat definitiv, în aprilie 2013, la patru ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată în celebrul dosar de corupție al fostului senator Cătălin Voicu (PSD), care a primit o condamnare de șapte ani de închisoare cu executare.