Editura Evenimentul si Capital

Bacalaureat 2014. Absolvenţii s-au văicărit că au primit subiecte grele în a doua sesiune

Autor: | | 0 Comentarii | 151 Vizualizari

Subictele accesibile la matematică din sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2014 nu i-au ajutat pe foarte mulţi absolvenţi să promoveze examenul maturităţii. 31.845 de absolvenţi au susţinut astăzi proba la matematică, în timp ce doar 4.383 de candidaţi au dat bacul la istorie, cele două probe obligatorii ale profilului

După ce poezia de la prima probă scrisă de limba şi literatura română nu a fost deloc pe placul absolvenţilor, nici subiectele la matematică nu au reuşit să îi mulţumească. Tinerii care au suţinut, ieri, Bac-ul la Matematică la centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Edmund Nicolau" au ieşit din examen revoltaţi împotriva gradului de dificultate prea ridicat în opinia lor. “A fost pra greu, ar trebui să ne dea mai uşor să avem şanse să îl luăm“ a declarat Denisa Scafariu absolventă a Grupului Şcolar Industrial "Constantin Brâncuşi".

Candidaţii  susţin că profesorii şi-au dat interesul: “ne-au chemat la pregătire dar noi nu ne-am dus “ a declarat Anastasia, una dintre absolvente. Cu toate că aceştia au refuzat ajutorul cadrelor didactice nu se consideră deloc vinovaţi de faptul că s-au prezentat la examen nepregătiţi. Absolvenţii au găsit „adevăratul vinovat” pentru eşecul lor repetat: “cei care fac subiectele sunt de vină, ne dau prea greu, pur şi simplu îşi bat joc de noi “ au susţinut la unison tinerii care nu speră nici în această sesiune la “miracolul” promovării examenului.

Profesorii de matematică sunt însă de altă părere. Aceşti susţin că subiectele au fost accesibile pentru elevii care s-au pregătit cât de cât. “Un elev care s-a pregătit puţin ia fără probleme un 7, nu e o diferenţă prea mare între subiectele din vară şi cele de acum “ a declarat profesorul de matematică Nicolae Nicolae.

La profilul uman, absolvenţii care au susţinut proba la istorie au avut, la ultimul punct, de redactat un eseu despre evolutia statului roman si participarea Romaniei la relatiile internationale in secolul al XX-lea. Proba la istorie a fost susţinută de doar 4.383 din totalul de 63.000 de candidaţi din sesiunea a doua.

Oferte educaţionale pentru cei care nu promovează Bacalaureatul

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate