Editura Evenimentul si Capital

Gândul lui Cristoiu. Babuinul Valeriu Zgonea e fericit că Îngrijitorul Grădinii Zoologice i-a dat bice peste bot și nu banane, ca altor babuini

Ion Cristoiu
Autor: | | 22 Comentarii | 4515 Vizualizari

După 2008, pentru că-n 2007 era prea devreme, la finele lui ianuarie şi debutul lui februarie, după ziua lui Eminescu, prilej pentru politicienii analfabeţi de a ne convinge că-s semidocţi, după Ziua Unirii, de fiecare dată confiscată de un partid (anul acesta a cumpărat-o la preţ redus PNL), vine Ziua cea Mare, zisă şi Ziua publicării Raportului MCV.

Ce e MCV? Păi, ce să fie? Un fel de venire a Îngrijitorului de la Grădina Zoologică la ţarcul Babuinilor. Ştiind că va veni Îngrijitorul, babuinii se agită amarnic.

An de an, Ziua Raportului MCV e întîmpinată de babuinii din România cu o neliniște dominată de respect. Pe cine şi cumva mustra Raportul? Pe cine şi cum va lăuda? Şi-a venit Îngrijitorul, pardon MCV-ul. Într-o mînă, are banane. Pentru babuinii care-i plac, deși el susține că acestia au fost europeni şi nu s-au masturbat în faţa vizitatorilor, a vizitatoarelor mai ales. Pentru ceilalţi babuini, pe motiv că n-au fost cuminți, Îngrijitorul are un bici. De fapt și babuinii ăstia au fost ascultători (cum dracu să n-a sculți de Stăpîn, dacă ești babuin), numai că Îngrijitorul nu-i are la inimă. I-a pîrît ceilalți babuini, ca să ia ei toate bananele.

Şi după ce pleacă Îngrijitorul babuinii se tulbură tare. Cei care au primit banane le arată fundul celor care au primit bice. Cei care au primit bice zbiară că Îngrijitorul n-a fost corect. Meritau și ei, dacă nu niște banane, măcar niște coji de banane, acolo.

Aceasta e adevărat semnificaţie a Zilei în care se de publicităţii, an de an, Raportul MCV. Babuinii sunt politicienii, jurnaliștii, șefii instituțiilor de forță ai țării. Chestie umilitoare pentru elita noastră, prin reducerea acesteia la condiţia de babuini față de Direcțiunea de la Bruxelles a Grădinii Zoologice, MCV ar trebuit eliminat de mult. Nu numai pentru că e nedemn şi pentru babuini, dar şi pentru că, în ultimii ani, România a făcut tot ce i-a poruncit Direcţiunea Grădinii Zoologice să facă.

Anul acesta în rîndul babuinilor care primesc bice s-a petrecut un fapt deosebit. Unul dintre babuinii pedepsiți în loc să protesteze și-a exprimat fericirea că el ia încasează bice și nu banane. Babuinul cu pricina se numește Valeriu Zgonea. Din cînd în cînd babuinul Valeriu Zgonea apare în poză ca om. Atunci pare un frizer de la CC al PCR pe care Gheorghiu Dej, pentru că l-a tuns Cicero l-a promovat președinte al Marii Adunări Naționale. În fiecare an, Raportul MCV laudă instituțiile de forță ale României și critică Parlamentul. Unii babuini iau banane, alții, bice.

Valeriu Zgonea e președintele Camerei Deputaților. Se numără, așadar, printre babuinii care au fost pedepsiți anul acesta. Cum a reacționat Valeriu Zgonea? A protestat, pentru că Raportul ridică în slăvi Binomul SRI-DNA, Poliția Politică Prezidențială și critică principala instituție a statului de drept, cea care teoretic se mai poate opune Poliției politice? Nu. Valeriu Zgonea s-a declarat fericit c-a primit bice peste bot: „Observațiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duș rece pentru obtuzitatea și pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiției, dar și pentru recredibilizarea acestei instituții în ochii cetățenilor. E nevoie de mai multă voință politică și determinare pentru a răspunde atât recomandărilor Comisiei Europene, cât și dorinței legitime a cetățenilor de a vedea un Parlament care să le reprezinte interesele”.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate