B1 TV a învins CNA la tribunal: Robert Turcescu nu a încălcat legea vorbind despre „lovitura de stat” din 2013

B1 TV a învins CNA la tribunal: Robert Turcescu nu a încălcat legea vorbind despre „lovitura de stat” din 2013

În urmă cu un an, Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea postului B1 TV cu suma de 70.000 de lei.

Curtea de Apel București a decis să reducă o amendă de 70.000 de lei primită de postul B1 TV pentru două ediții ale emisiunii „Sub semnul întrebării” a lui Robert Turcescu și o ediție a Ring TV, anunță paginademedia.ro.

În cadrul emisiunii din 12 decembrie 2013, Robert Turcescu a discutat despre „marțea neagră”, zi în care s-au făcut modificări ale Codului Penal de către Camera Deputaților în timp ce Premierul era plecat din țară. Atunci, Turcescu a spus că a fost o „lovitură de stat”. În cazul emisiunii din 25 decembrie, Turcescu a realizat un interviu cu Dan Puric care a afirmat, printre altele, că România „este un stat mafiot condus de niște securiști nenorociți”. Sancțiunea de 70.000 de lei a fost dată în ianuarie 2014.

B1 TV a contestat sancțiunea în instanță, iar tribunalul a redus cuantumul amenzii la 40.000 de lei. Instanța a decis că emisiunile lui Turcescu nu au încălcat legislația, menținând decizia CNA doar pentru emisiunea Ring TV, în care s-a vorbit despre cazul Elodia. Decizia nu este însă definitivă.

Ne puteți urmări și pe Google News