Editura Evenimentul si Capital

„Azi mi-a picat netul...” | România cititorilor

Alexandru Ghillis
Autor: | | 2 Comentarii | 1905 Vizualizari

Uşile se deschid brusc şi, ca la un semnal, se declanşează atacul la urcare, în timp ce alţi călători îşi fac loc să coboare.

 „Băi, ăştia în loc să stea acasă sau la cimitir, se înghesuie aicea peste noi!”, strecoară pieziş vorbele un puştan de liceu, destul de tare totuşi, ca să fie auzit prin aglomeraţie de către un coleg. Apoi râd zgomotos, spre nemulţumirea vocală, pe bună dreptate, a unor pensionari, care- i admonestează că blochează accesul la uşa autobuzului şi sunt „nesimţiţi şi obraznici, sfidând lumea cu nasul băgat în telefoanele alea”. Episodul are loc într-o perioadă a dimineţii când, de obicei, în mijloacele de transport în comun predomină părul alb. La prima staţie, băieţii sar jos şi, în ciudă, fac semne cu mâna, cu degetul mare îndreptat în jos. Desigur, cei doi sunt doar nişte golănaşi care vor să fie băgaţi în seamă!

„Azi mi-a picat netul şi a trebuit să-mi petrec timpul cu membrii familiei mele. Par oameni cumsecade...”. E doar o mică glumă postată pe Facebook de un prieten virtual. Într-adevăr, trebuie spus că de la apariţia şi implementarea şi în România - începând cu anii ’90 - a computerelor personale, culminând cu internetul, laptopurile, tabletele şi telefoanele mobile inteligente (reale mini- computere conectate la internet), s-a format treptat o tânără generaţie născută în anii ’80 şi a cărei abilitate în exploatarea acestor utilităţi lasă impresia să se fi creat o oarecare falie între această şi generaţiile mai vechi, care s-au adaptat oarecum dificil la progresul tehnologic, pe care unii îl înţeleg mai greu sau mulţi refuză să-l înţeleagă. Din această cauză, am putut auzi tineri spunând despre cei din generaţiile vechi că sunt expiraţi şi că experienţa lor de viaţă este suplinită în prezent de informaţiile necesare găsite cu uşurinţă online. Că nu este în totalitate aşa, o dovedeşte un număr impresionant de persoane mai în vârstă, cum este şi cazul subsemnatului, care – fiind încă în activitate profesională între anii ’90 şi începuturile mileniului trei - s-au dovedit interesate şi s-au autoperfecţionat, pornind de la sistemele Windows 3.21 şi ajungând să stăpânească astăzi Windows 7 sau Windows 8. Aşadar, este o falsă impresie falia produsă de tehnologie între generaţii. Deunăzi am avut plăcuta surpriză, căutând să discut ceva cu un vecin din bloc, om la peste 80 de ani, când mi-a deschis uşa soţia dumnealui şi m-a rugat să-l aştept că el lucrează ceva la laptop în ultima cameră. Şi, ca dânsul, mai sunt câţiva vecini care refuză să se rupă de mersul vremii. Îmi aduc aminte cu nostalgie, cât de tineri proprietari eram cu toţii în ’81, când am preluat din partea constructorului această scară de bloc. Pe parcurs, grupul iniţial s-a rărit din diferite cauze şi azi putem vedea multe figuri noi, chiriaşi sau proprietari, dintre care doar puţini mai sunt urmaşii fericiţilor primi ocupanţi.

Greu aş putea fi convins că www a reuşit să creeze o ruptură între generaţii!

Dragi cititori, dacă aveți o opinie pe care doriți să o împărtășiți celorlalți, vă invităm să ne scrieți pe adresa de email offi ceredactie@evz.ro, cu titlul „Pentru România cititorilor”
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:02 Simona Ionescu despre Raportul Secret cu privire la Arhiva SIPA: „Ne-am pus problema ca nu cumva să fim atraşi într-o CAPCANĂ” 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate