Editura Evenimentul si Capital

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat într-o secție de cardiologie, cu toate cele aferente

Avocatul Poporului: Oprescu trebuie mutat într-o secţie de cardiologie
Autor: | | 21 Comentarii | 1121 Vizualizari

Avocatul Poporului a prezentat concluziile anchetei din Arestul Poliţiei Capitalei. Echipa a analizat condiţiile în care este ţinut după gratii primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. Victor Ciorbea a spus că a luat această decizie în urma declarațiilor publice făcute de avocații lui Oprescu.

Concluziile raportului special întocmit în urma vizitei efectuate ieri de patru reprezentanți ai Mecanismului de Prevenire a Torturii și Tratametelor Inumane în locurile de detenție.

”Vizita care a fost efectuată a avut la bază o sesizare din oficiu. Pentru desfășurarea vizitei au fost cooptați reprezentantul unui ONG, un medic de la Colegiul Medicilor, și un reprezentanții instituției Avocatului Poporului. Instituția a fost sesizată în legătură cu condițiile de detenție, a declarat Magda Ștefănescu, adjunct al Avocatului Poporului.

”În cadrul vizitei s-a discutat cu reprezentanți conducerii Serviciului de Reținere și Arestare Preventivă și ai Centrului de Reținere și Arestare Preventivă care ne-au precizat o parte din atribuțiile lor, aspecte procedurale și au stat la dispoziție cu documente. S-a discutat cu medicul de la cabinetul medical Arestului și cu domnul Sorin Oprescu, precum și cu alte persoane private de libertate, inclusiv doamna Alina Bica.  Aspectele sesizate au condus echipă către concluzia că este necesară elaborarea unui raport preliminar în regim de urgență. Raportul este centrat exclusiv pe situația medicală a domnului Sorin Oprescu”, a explicat un reprezentant al instituției Avocatului Poporului care a făcut parte din echipa care a făcut vizita din arest.

Potrivit unui medic din partea Colegiului Medicilor, care a făcut parte, de asemenea, din echipa care l-a vizitat pe Sorin Oprescu, edilul suspendat ar trebui internat într-o secție de cardiologie, cu toate dotările necesare. 

”Am vorbit cu doamna doctor din cabinetul medical al arestului. Am avut acces la fișa medicală a domnului Oprescu care a fost întocmită în cabinetul medical al Arestului. Am vorbit cu domnul Oprescu personal. Din toate acesta, am ajuns la concluzia că e vorba de o persoană cu o patologie încărcată, înalt susceptibilă de a provoca o afecțiune cardiovasculară destul de gravă, fie că putea să fie vorba de un sindrom coronarian sau chiar de un infarct. Concluzia este că în cazul unui pacient cu o bogată încărcătură patologică, acesta trebuia urmărit și deferit unei secții de cardiologie, cu toate cele aferente”, a explicat medicul. 

”Domnia sa a solicitat să fie transferat la Spitalul Universitar. A existat un permanent schimb de replici între centrul de diagnostic medical al Arestului Preventiv și Spitalul Universitar și s-a tergiversat acest lucru, urmând a se face un examen cardiologic suplimentar la examenul cardiologic care s-a săvârșit la Spitalul Sfântul Ioan pe data de 21 septembrie”, a mai precizat medicul. 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate