Editura Evenimentul si Capital

Aviz CSM pe proiectul privind lucrările scrise în penitenciar: 20 de zile de libertate pentru fiecare carte

Autor: | | 1 Comentarii | 206 Vizualizari

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat marţi proiectul OUG privind executarea pedepselor, cu precizarea că se vor considera ca executate 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică elaborată.

Direcţia legislaţie, documentare şi contencios din cadrul CSM a transmis plenului propunerea, cu precizarea că beneficiul zilelor considerate ca executate ar trebui să fie de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică elaborată sau invenţie brevetată, fără a depăşi limita care rezultă din aplicarea art. 96 alin. (1) lit. (a) din Legea nr. 254/2013, transmite Agerpres.

Avizul CSM e consultativ.

Conform proiectului MJ, „caracterul ştiinţific al lucrărilor elaborate de către deţinuţi este stabilit, potrivit dispoziţiilor legale, de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice, denumit în continuare CNCŞ, cu sprijinul logistic al Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, denumită în continuare UEFISCDI. Totodată, brevetarea invenţiilor se realizează, potrivit dispoziţiilor legale, de către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, denumit în continuare OSIM".

Marţi, Guvernul ar putea adopta în şedinţă ordonanţa de urgenţă care modifică Legea privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate