Editura Evenimentul si Capital

AVERTISMENT pentru părinţi! Cum vă puteţi trezi cu POLIŢIA la uşă pentru o banală DISTRACŢIE a copiilor

Articole pirotehnice, confiscate de poliţişti
Autor: | | 2 Comentarii | 8557 Vizualizari

Mulţi copii şi părinţi, deopotrivă, au cumpărat, în această perioadă, pocnitori şi artificii, articole pirotehnice care sunt la modă pe timpul sărbătorilor de iarnă. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul Poliţiei Capitalei atrag atenţia, însă, că nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea articolelor pirotehnice constituie infracţiune, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor. În aces context, micuţii care le cumpărără de prin pieţe sau magazine, fără să deţină autorizaţie, le pot face o surpriză neplăcută părinţilor care se pot trezi cu poliţia la uşă şi riscă să se aleagă şi cu dosar penal.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, în luna decembrie a.c., pentru prevenirea şi combaterea operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice, poliţiştii Capitalei au identificat şi confiscat cantităţi mari de petarde şi artificii importate şi vândute pe piaţa neagră. Cel mai recent exemplu este captura din Ajun de Crăciun. Mai exact, joi, în jurul orei 21:20, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul Poliţiei Capitalei, au  identificat un bărbat de 30 de ani, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, care a transportat cu o autoutilitară într-un depozit neautorizat din sectorul 4, un număr de  326  baxuri de articole pirotehnice, în greutate de 5129 kilograme, din categoriile 1şi 2.Produsele erau destinate comercializării către persoane fizice, transmite Poliţia Capitalei.

Depozitul în cauză a fost sigilat, iar cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice, pentru săvârşirea  infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, cu cel în cauză în stare de libertate.

Poliţia Capitalei: Nu lăsaţi copii să cumpere petarde

În acest context, Poliţia Capitalei reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, constituie infracţiune.

Prin operaţiune cu articole pirotehnice se înţelege nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea acestora, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor.

Pentru a evita producerea unor situaţii de natură să pună în pericol viaţa dumneavoastră şi mai ales pe cea a copiilor, Poliţia Capitalei vă recomandă să nu cumpăraţi, să nu utilizaţi şi nici să nu permiteţi folosirea de articole pirotehnice comercializate de către persoane neautorizate.

Totodată, Poliţia Capitalei recomandă tuturor persoanelor să supravegheze cu atenţie copiii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege, pentru a evita astfel producerea de evenimente nefericite ce pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea acestora.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate