Editura Evenimentul si Capital

AVERTISMENT! Ministrul de Interne A ORDONAT POLIŢIEI să îi monitorizeze pe drumarii care se ocupă de DESZĂPEZIRE

Poliţia a primit ordin să îi supravegehze pe drumarii care se ocupă de deszăpezire
Autor: | | 1 Comentarii | 2379 Vizualizari

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut Poliției Române să monitorizeze cu atenție modul de derulare a contractelor de deszăpezire și să dispună măsurile legale, conform legii, față de operatorii economici care au contractat astfel de servicii.Măsura a fost anunţată în cadrul unei ședințe tehnice, în sistem de videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, în contextul avertizărilor Cod galben și Cod Portocaliu de intensificare a vântului, ninsori și viscol, emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie. În toate judeţele aflate sub avertizare meteo au fost activate comitetele județene pentru situații de urgență,care au în atenţiezonele de risc, din ultimii cinci ani.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a condus, vineri,  la sediul MAI, o ședință tehnică, în sistem de videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru dispunerea măsurilor preventive în contextul avertizărilor Cod galben și Cod Portocaliu de intensificare a vântului, ninsori și viscol, emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie, transmite MAI.

În cadrul ședinței, ministrul Petre Tobă a dispus ca în toate județele aflate sub avertizare meteo să fie activate comitetele județene pentru situații de urgență, iar acestea să aibă în atenție zonele cunoscute, conform analizei de risc efectuată la nivelul ultimilor 5 ani, ca fiind cu risc de înzăpezire.

Un accent deosebit va fi pus pe informarea permanentă a cetățenilor pentru evitarea unor situații de pericol pentru populație.

Ministrul afacerilor interne a cerut Poliției Române să monitorizeze cu atenție modul de derulare a contractelor de deszăpezire și să dispună măsurile legale, conform legii, față de operatorii economici care au contractat astfel de servicii.

În condiții de viscol puternic, Poliția Rutieră, împreună cu administratorii drumurilor, vor lua măsuri preventive de închidere temporară a drumurilor pe care nu mai poate circula în condiții de siguranță și va îndruma conducătorii auto pe rutele ocolitoare.

Orice decizie de restricționare temporară a circulației va fi adusă la cunoștința opiniei publice.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că este pregătit să intervină în aceste zile, în sprijinul autorităților locale, cu aproximativ 22.000 de pompieri, polițiști și jandarmi, care au la dispoziție aproape 5.000 de mijloace, aceste forțe și mijloace putând fi suplimentate, în funcție de evoluția condițiilor meteo.

La ședința organizată la Ministerul Afacerilor Interne au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale de Meteorologie, Ministerului Apărării Naționale, precum și ai altor instituții cu atribuții pentru intervenția în situații de urgență.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate