Editura Evenimentul si Capital

Averea lui Adrian Duicu, din nou verificată de ANI

14-04/duicu_1-465x390
Autor: | | 78 Comentarii | 1885 Vizualizari

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declanşat procedura de verificare a modului în care preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi-a dobândit averea, acesta fiind vizat şi de o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte de corupţie, potrivit unor surse din Agenţie.

În ultima declaraţie de avere, depusă în iunie 2013, Adrian Duicu a menţionat un teren intravilan de 1.300 mp în municipiul Orşova, dobândit prin concesiune, precum şi o casă de 200 mp în acelaşi oraş.

Nu este pentru prima oară când Adrian Duicu se află în vizorul ANI. Astfel, în mai 2012, ANI a stabilit că Ioan Adrian Duicu, la acea vreme consilier judeţean în Mehedinţi, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârilor Consiliului Judeţean Mehedinţi nr. 48/28.10.2008, prin care se aproba închirierea unui teren în suprafaţă de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, către SC Romrad-RMN SRL şi nr. 104/31.08.2009, prin care se aproba vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiul Drobeta Turnu Severin către aceeaşi firmă, unde Duicu deţinea calitatea de asociat.

Percheziționat de DNA

Procurorii DNA au efectuat mai multe percheziţii la sediile unor instituţii publice, societăţi comerciale şi proprietăţi aparţinând unor reprezentanţi ai administraţiei judeţene din Mehedinţi, suspecţi în acest caz fiind şeful IPJ Mehedinţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Anchetatorii susţin că, în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie 2014, folosindu-se de influenţa conferită de funcţiile publice deţinute, cei doi au determinat funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din judeţul Mehedinţi să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor (rude şi patroni de societăţi comerciale de la care obţineau în schimb direct sau indirect foloase necuvenite).

Inginerii imobiliare

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate