AVEREA HOȚILOR DE ARME. Spărgătorii aveau acasă BANI, BIJUTERII ȘI MAȘINI DE LUX de UN MILION de euro I VIDEO

AVEREA HOȚILOR DE ARME. Spărgătorii aveau acasă BANI, BIJUTERII ȘI MAȘINI DE LUX de UN MILION de euro I VIDEO

O mică avere a fost adunată de la hoții de lux din Timiș căutați de poliție pentru 22 de jafuri cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro. Arme, bijuterii, aparatură electronică, bani şi alte bunuri au fost ridicate în urma percheziţiilor efectuate în cursul zilei de ieri, pe raza judeţelor Timiş şi Sibiu. Un număr de șapte suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Timiş, sub coordonarea procurorilor  D.I.I.C.O.T. – S.T. Timiş, au descins,ieri, la 29 de adrese din judeţele Timiş şi Sibiu, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în furturi din locuinţe de lux. Cei 16 membri ai grupării sunt suspectaţi că, în cursul anului 2013, ar fi comis 22 de furturi din locuinţe, pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Sibiu, de unde au sustras bani, arme de foc, bijuterii şi alte bunuri. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 1.000.000 de euro. ”În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, de la locuinţele suspecţilor, patru arme, aproape 250 de grame de bijuterii din aur, mai multe ceasuri, telefoane mobile, aparatură electronică, carduri bancare şi 20.000 de lei. Totodată, au fost ridicate mai multe unelte, despre care există suspiciuni că au fost folosite la comiterea faptelor. Au fost identificate şi indisponibilizate 13 autoturisme deţinute sau utilizate de suspecţi, a căror valoare este estimată la 200.000 de euro”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. Hoții de lux au fost reținuți 13 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiş, pentru audieri, şapte dintre suspecţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi  furt calificat. Este vorba de Cosmin Cernescu, acuzat că ar fi dat pontul în cazul spargerii de la Oțelu Roșu, și Jurci Ciprian, șoferul grupării, Ioan Pășan, Ciprian Câmpean, Bolbos Adrian - cei trei lideri ai grupării, Lucian Cherea, adus de la Sibiu, Dănuț Chereji.  La audieri a mai fost adus și Wadah Gwadan, patronul sirian al bijuteriei din Galeria 1, unde s-ar fi vândut parte din aurul furat. Acesta din urmă a fost lăsat să plece acasă după audieri. Deși avocatul lor a anunțat că vor veni să se predea, Ciprian Mihălțan  și Răzvan Donici nu și-au făcut apariția la audieri aseară, aceștia împreună cu Dănăilă Cristian fiind dați în urmărire generală și în consemn la frontieră. În cursul zilei de astăzi, suspecţii reținuți vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, în timp ce audierile continuă. Doi dintre cei dați aseară în urmărire generală și în consemn la frontieră, Ciprian Mihălțan și Răzvan Donici, s-au predat, la ora 11.00, venind împreună cu avocații la sediul DIICOT.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/ieUMbQOYgzo?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News