Editura Evenimentul si Capital

Aventura Occidentului risipitor: Emanciparea spre Cocină

Februarie 2013: nouă militante Femen au pătruns în Catedrala Notre Dame din Paris și au pângărit-o. Au fost dezincriminate de justiție, dar paznicii care le-au evacuat au fost amendați
Autor: | | 11 Comentarii | 3752 Vizualizari

Ce-și dorește în definitiv Ateul? De la alde Marx, Engels și Lenin am aflat: să se „elibereze” de jugul lui Dumnezeu, să se emancipeze, să se transforme într-un Om Nou, care să-și fie propriul său stăpân.

Nu altceva, decât să „scape” de tutela Tatălui său, își dorește și Fiul Risipitor, căruia îi este dedicată a doua duminică a Triodului.

„Un om avea doi fii”, citează Evanghelistul Luca vorbele Mântuitorului. „Și a zis cel mai tânăr dintre ei tatălui său: Tată, dă-mi partea ce mi se cuvine din avere!”

Antonie de Suroj insistă asupra acestor vorbe, care cu o cruzime fără margini, spun de fapt: „Tată ... vreau să-mi trăiesc viața, tu-mi stai în cale; nu pot aștepta ca tu să mori, voi fi prea bătrân atunci pentru a mă bucura de ceea ce bogăția și libertatea îmi pot dărui. Deci mori!” Aceasta este însăși esența păcatului, comentează episcopul de Suroj. Omul îi întoarce spatele lui Dumnezeu, mergând pe urmele lui Lucifer, Adam sau Cain.

Tatăl își înghite amărăciunea și, fără vreun comentariu, se execută.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate