Editura Evenimentul si Capital

Situaţie neobişnuită în România: Constructorii sunt în avans cu lucrările la autostrăzile de pe Coridorul IV

autostrada07
Autor: | | 73 Comentarii | 20791 Vizualizari

Pe mai toate tronsoanele de autostradă licitate în acest an s-a finalizat proiectarea şi s-au început lucrările pregătitoare: descărcarea arheologică, organizarea de şantier etc. Plus ca pe unele şantiere, ca de exemplu pe Cernavodă-Medgidia, se va lucra în două schimburi pentru ca pe acest tronson să se poate circula încă din 2012.

Să nu fim greşit înţeleşi. Există proiecte la care se lucrează de zor acum, dar care au întârzieri considerabile, spre exemplu autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti (42,5 km), la care "regii" asfaltului, Dorinel Umbrărescu, Costel Căşuneanu şi Dan Beşciu, lucrează de circa cinci ani şi pe care nu o vor finaliza mai devreme de primăvara lui 2012. Nici cei circa 32 de kilometri dintre Arad şi Timişoara care or să fie gata înainte de Crăciun nu sunt finalizaţi la timp.  Sunt, totuşi, proiecte licitate în acest an şi care au primit ordin de începe a lucrărilor în iunie unde lucrurile sunt mai avansate decât s-a convenit în contract: toate cele patru loturi ale autostrăzii dintre Orăştie şi Sibiu, loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Nădlac-Arad, primii zece kilometri ai autostrăzii Timişoara-Lugoj, precum şi primul lot al autostrăzii Lugoj-Deva.  Dacă actualul ritm de lucru se menţine avem şansa ca pe aceste autostrăzi să circulăm chiar înainte de termenul înscris în acte, respectiv 2012-2013. Dar să nu ne entuziasmăm degeaba şi să aruncăm mai degrabă o privire asupra stadiului lucrărilor. Situaţia este una deloc obişnuită pentru şantierele din România, unde de obicei ştiai când încep lucrările, însă niciodată când o să fie gata lucrarea. Click pe tabel pentru a-l mări

Pe toate aceste tronsoanele din Coridorul IV licitate în acest an şi care au primit ordin de începere a lucrărilor în vară a fost realizată proiectarea şi sunt în curs de finalizare lucrările pregătitoare: lucrări de arheologie, lucrări de deminare, organizarea de şantier, mobilizare antreprenor.

Pe lotul patru al autostrăzii Orăştie-Sibiu unde lucrează asocierea formată din italienii de la Astaldi şi firma lui Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu, Euroconstruct Trading 98, a început deja execuţia lucrărilor, realizându-se lucrări de terasamente, lucrări de poduri, pasaje. Bine stau şi austriecii de la Alpine, careau realizat deja 2% din lucrările la lotul 2 al autostrăzii Nădlac-Arad.

Pe toate aceste tronsoane pe care se desfăşoară lucrări exproprierile sunt realizate în proporţie de 100%.  Care este stadiul lucrărilor la autostrada Arad-Timişoara, cadoul de Crăciun al Ministerului Transporturilor pentru şoferii români

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate