Australian Open: Elveţianul Stanislas Wawrinka l-a învins pe Rafael Nadal şi a câştigat primul său titlu de Grand Slam!

Australian Open: Elveţianul Stanislas Wawrinka l-a învins pe Rafael Nadal şi a câştigat primul său titlu de Grand Slam!

Stanislas Wawrinka a câştigat prima sa finală din carieră într-un turneu de Grand Slam, după o victorie fabuloasă, în patru seturi, în faţa ibericului Rafael Nadal.

Wawrinka s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, după un meci în care Nadal a acuzat mai multe probleme de sănătate. Elveţianul, care nu câştigase niciun set în celelalte 12 confruntări cu Nadal, a făcut un meci superb azi şi şi-a trecut în cont o victorie uriaşă. Wawrinka l-a eliminat la Melbourne şi pe sârbul Novak Djokovic. Ibericul de pe primul loc în lume s-a calificat pentru a treia oară în carieră în finala turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce l-a învins în semifinale pe elveţianul Roger Federer,  scor 7-6 (7/4), 6-3, 6-3. CITIŢI ŞI: Na Li a învins-o pe Cibulkova şi câştigă, în premieră, la Australian Open! Rafael Nadal l-a învins pe marele său rival Roger Federer, după două ore şi jumătate de tenis-spectacol.

La fel ca în ultima vreme, ibericul a fost mult mai hotărât şi s-a impus, însă nu fără emoţii.

Rafael Nadal a câştigat turneul Australian Open în 2009, iar în 2012 a fost învins în finală de sârbul Novak Djokovici. LIVE NADAL - WAWRINKA 1-2 (3-6, 2-6, 6-3, 3-6) Setul 1 - set superb făcut de Wawrinka, elveţianul surprinzându-l pe Nadal prin jocul său exact şi lipsit de complexe - Wawrinka se impune cu 6-3 Setul 2 - la scorul de 2-1 pentru Wawrinka, Nadal părăseşte arena alături de fizioterapeutul său; Wawrinka se enervează şi are un dialog interminabil cu arbitrul de scaun, căruia îi reproşează faptul că Nadal nu l-a informat motivul pentru care a întrerupt partida!!! - revine după câteva minute bune! Wawrinka se răzbună cu un game câştigat rapid! e 3-1 pentru elveţian - Nadal însă nu se simte bine, acuzând dureri la spate, serveşte cu greutate... - 4-1 pentru Wawrinka!!! - Nadal are câte o răbufnire, dar nu poate ţine ritmul jocului... E 5-1 pentru Wawrinka, elveţianul îndreptându-se spre o mare victorie. - Nadal refuză să cedeze lupta! - disputa e inegală; cu toate acestea, Nadal îşi câştigă serviciul şi, probabil, aşteaptă o minune; 2-5 în setul 2! - serveşte Wawrinka pentru set; şi îl câştigă! e 2-0 pentru elveţian la seturi! Setul 3 - Nadal are 1-0!!! - serveşte Wawrinka; Nadal îi dă de furcă elveţianului; Wawrinka e, se pare, relaxat!Şi e 2-0 pentru Nadal! Spaniolul pare să-şi fi revenit! Cel puţin pe moment! - încă un game pentru Nadal! e 3-0 pentru spaniol!!! - Wawrinka revine: 1-3. - 5-2 pentru Nadal! 5-3, Nadal serveşte pentru set! Şi îl reuşeşte! 6-3!!! Setul 4 - 1-1 după primele două game-uri! - Wawrinka se desprinde. E 4-2 pentru elveţian. - Nadal reuşeşte un rebreak şi readuce echilibrul în setul patru. - Waweinka loveşte din nou. E 5-3 şi serveşte pentru meci.

Ne puteți urmări și pe Google News