Audierile comisiei pentru anchetare a alegerilor din 2009 continuă. Printre invitați Mircea Geoană și Ana Maria Pătru

Audierile comisiei pentru anchetare a alegerilor din 2009 continuă. Printre invitați Mircea Geoană și Ana Maria Pătru

Comisia de anchetă legată de alegerile prezidențiale din 2009 continuă, luni, de la ora 9.00, audierile. Primul invitat este candidatul de atunci pentru președinție, urmat de fosta șefă a Autorității Electorale Perlamente (AEP), Ana Maria Pătru. Vor fi audiați și foștii secretari de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la acea vreme.

"Mai sunt foarte multe întrebări de pus domnului Mircea Geoană. Comisia a decis ca luni, începând cu ora 9.00, să reluăm audierea domnului Mircea Geoană (...). Vom avea invitaţi la comisie pe secretarii de stat din MAI din momentul acela, Mihai Capră, Tutilescu, Fătuloiu şi va veni la Comisie şi doamna Ana Maria Pătru", a anunţat preşedintele Comisiei, Mihai Fifor (PSD), la încheierea audierilor de săptămâna trecută.

Geoană a fost audiat de către comisie și în urmă cu o săptămână, alături de Viorel Hrebenciuc. „În opinia mea, există elemente constitutive, suspiciuni rezonabile a unui efort deliberat și conjugat, coordonat de la cel mai înalt nivel al statului român, de influențare a alegerilor din 2009”, a declarat el comisiei de anchetă.

Marţi, de la ora 14.00, vor fi audiaţi Vasile Blaga, Marcel Opriş, Cătălin Predoiu şi Eugen Tomac, iar miercuri, de la ora 9.00, vor fi audiaţi Gabriel Oprea, Teodor Baconschi, ambasadorii din Madrid, Chişinău şi Roma de atunci, Nicolae Onţanu şi Anghel Iordănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Membrii Comisiei au decis iniţial că George Maior, directorul SRI în 2009, va fi audiat pe 6 iunie, acesta anunţând ulterior că poate veni la audieri pe data de 12 iunie, au declarat, pentru News.ro, surse din cadrul Comisiei.

Cel mai probabil, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi vor fi audiaţi după data de 6 iunie, o decizie finală în acest sens nefiind încă luată.

Până acum, membrii Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 i-au audiat pe Dan Andronic, Viorel Hrebenciuc, fostul preşedinte al AEP Octavian Opriş şi vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ.