Editura Evenimentul si Capital

Au trecut 140 de ani. Mai este România independentă? Proiectul UNESCO pentru siguranța jurnaliștilor și chestiunile legate de interzicerea pedepsirii lor. Racii să se ferească, Scorpionii au intuiție │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 3977 Vizualizari

Ce bine și frumos era în epoci trecute, aveai dușmani evidenți, te puteai bizui pe ei, lucrurile erau clare, unde sunt inamicii și unde prietenii. Acum invadatorii vin cu zâmbetul pe buze și cu daruri: democrația, libertatea cuvântului și drepturile omului. În schimb ne iau petrolul, lemnul, aurul, uraniul, alimentele sănătoase și tot ce mai găsesc bun pe aici, adică și patru-cinci milioane de români care să muncească în locul lor în țări îndepărtate și nepăsătoare.

 

HOROSCOP Pe 10 mai s-au născut: Fred Astaire, Donovan, Thomas Lipton, Marina Vlady, Elvira Popesco, Karl Ernst Kraft, Damian Crâşmaru, Constantin Diplan, Necula Răducanu.

În calendarul fix creştin-ortodox este pomenirea Sf. Apostol Simion Zilotul, Isihie Mărturisitorul și Lavrentie. Înjumătățirea praznicului Cincizecimii. Dezlagare la pește.

La nunta lui Simion, în Cana Galilei, Iisus a făcut prima Sa Minune: a transformat apa în vin. „Minune” repetată de-a lungul istoriei, fără patos religios, de mai toţi cârciumarii. Dar nu despre păcatele omeneşti vorbim, ci de faptul că „mirele văzând o minune ca aceasta îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu şi lăsându-şi nunta şi casa, I-a urmat cu osârdie, pentru care s-a numit Zilotul, adică râvnitor”. (Vieţile Sfinţilor)

Poporul l-a cam judecat pe Simion şi l-a numit Simion Nebunul. Adică laşi casa şi mireasa frumoasă şi tânără şi te duci? Numai un nebun putea să facă lucrul ăsta! Aşa că ziua de astăzi se ţine pentru că „Simion Nebunul este rău de nebuneală!” (Speranţia, Olteanu)

Mai sunt pomeniți astăzi și Sfinții Alfeu, Filadelf și Ciprian.

 

HOROSCOP  Ziua de 10 mai este importantă, în istorie fiind legată strâns de regalitatea română. Astfel:

10 mai 1866 - Prinţul Carol (1839-1914) din dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Adunarea Constituantă (aleasă la 9.IV.1866) domnitor al României sub numele de Carol I; el a fost ales prin plebiscitul din 2-8.IV.1866, organizat după detronarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (11.II.1866); încă de la urcarea sa pe tron, Carol I s-a pronunţat, în domeniul politicii externe, pentru menţinerea şi consolidarea statutului internaţional de stat autonom, iar în plan intern, pentru modernizarea structurilor economice, politice şi militare ale ţării.

10 mai 1877 – Regele Carol I-ul contrasemneză Declarația de Independență a României adoptată de Parlament cu o zi mai înainte.

10 mai 1881 - Au avut loc festivităţile prilejuite de proclamarea Regatului şi încoronarea domnitorului Carol I (prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen/1839-1914) ca primul rege al României (la 14.III.1881, Parlamentul votase transformarea României în Regat); preşedintele Parlamentului înmânează regelui Carol I şi reginei Elisabeta (soţia sa) coroanele realizate din oţelul unui tun cucerit de la turci în timpul Războiului de independenţă (1877-1878)

10 mai 1947 - Preşedintele SUA, Harry Truman, i-a conferit şefului statului român, regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947), cea mai înaltă distincţie de război americană, Legiunea Meritului, în grad de Mare Comandor, ca o recunoaştere a contribuţiei României la mutarea frontului cu 500 km spre Vest şi, implicit, la scurtarea celui de-al doilea război mondial cu cel puţin şase luni.

10 mai 2011 - Regele Mihai a anunţat transformarea Casei Regale a României în Dinastie cu caracter naţional şi independent. Prin ruperea tuturor legăturilor dinastice cu Casa Hohenzollern şi renunţarea la titlurile conferite de capii familiei princiare de Hohenzollern, regele Mihai anulează şi orice drept sau pretenţie a acestei case dătătoare de dinastii la nivel european asupra Casei Regale a României. Sursă RADOR.

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți în aceste zile de mai am inima grea. Mă gândesc ce bine și frumos era în antichitate, sau în epoca medievală, ba până acum ceva zeci de ani. Aveam dușmani buni, te puteai bizui pe ei, lucrurile erau clare. Dușmanii veneau cu săbii și sulițe, apoi cu puști și tunuri. Te puteai apăra, era evident unde sunt dușmanii și unde prietenii, uneori chiar învingeam.

Acum toată lumea ne vrea binele! Invadatorii vin cu zâmbetul pe buze și cu daruri! Temeo Danaos... Ne dau democrație, libertatea cuvântului, drepturile omului și ne iau petrolul, lemnul, aurul, uraniul, alimentele sănătoase. Și patru-cinci milioane de români, să le muncească în locul lor în țări străine și nepăsătoare. Cu suveranitatea suspendată de apartenența la UE și la NATO, cu o clasă politică submediocră aservită intereselor străine, România mai este independentă? Bună întrebare!

Dacă tot suntem în pântecele fiarei, înghițiți ca Iona de chit, dacă tot ne aflăm în UE și în NATO, haide să vedem ce planuri se mai fac, de exemplu, la UNESCO:

Peste 60 de state din toate grupurile regionale au sprijinit proiectul de rezoluție al UNESCO pentru siguranța jurnaliștilor și chestiunile legate de interzicerea pedepsirii lor. Proiectul a fost adoptat la sfârșitul lui aprilie, dar versiunea finală nu a fost încă adoptată. Rezoluția invită statele membre să furnizeze comentarii și să participe la consultările prin care ONU dorește să inițieze măsuri speciale de protecție a siguranței jurnaliștilor. Cu ocazia reuniunii de la Paris, la sediul UNESCO, s-a creat un grup informal pentru siguranța jurnaliștilor, cu filiale la New York, Geneva și Paris. S-a constatat că femeile jurnaliste se confruntă cu riscuri specifice, inclusiv amenințări, violență și hărțuire sexuală. Deși nu face parte din Consiliul executiv care a lucrat la proiect, România, alături de Canada, Finlanda,  Gambia, Irak,  Bulgaria,  Liberia,  Ungaria, Republica Cehă, Palestina,  Slovacia,  Letonia,  Luxembourg, Austria, Namibia,  Danemarca, Irlanda,  Polonia,  Norvgia, Elveția, Andora, Cipru,  Croatia,  Belgia,  Portugalia, Australia,  Perou,  Honduras,  Tunisia,  Kuweït și Guatemala, a contribuit la consultările legate de fondul rezoluției.  Mai mult la http://fr.unesco.org/node/272301

Trebuie să mai precizez ceva. Conform cu rezoluția ONU adoptată în aprilie 2002, calitatea de jurnalist, sau ziarist este atribuită unui autor cu mai mult de 200 de articole publice mai mari de 1.000 de cuvinte, indiferent dacă a apărut print sau electronic, dar într-un ziar, print sau online, nu un blog, sau site particular. Nu contează studiile sau apartenența la asociații sau sindicate care se autoproclamă ca ziariști. Calitatea de avertizor public și de persoană publică trebuie să fie anunțată de respectivul autor, ziarist, jurnalist.

Acestea fiind zise, în calitate de persoană și avertizor public, nu am ce să fac decât un ceai Darjeeling cu lapte, după stilul britanic din Parkside și să mă uit după un film cu Fred Astaire, doar îl pomenim astăzi.

Da, cei care mi-au scris, m-au ghicit, da, am probleme de stare și de sănătate, cred că s-a creat un fel de legătură telepatică, rară și frumoasă. De aceea vă rog mult să nu scrieți pe forum, oricum totul se șterge, aștept gândurile domniilor voastre la dom.profesor@gmail.com. Numai așa pot să vă răspund, numai în mod civilizat, eticheta de două sute de ani a familiei mele nu-mi permite să discut decât cu persoanele care se recomandă! Acestea sunt regulile rubricii mele, vă rog să vă le respectați!

Cu speranța că starea mea mă va lăsa să văd că mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
20:18 STENOGRAME EXPLOZIVE cu procurorul DNA Mihaiela Iorga Moraru și un PERSONAJ CELEBRU. Un nou scandal în Justiţie 20:08 Laura Codruţa Kovesi, din nou la ATAC. Ce planuri are ŞEFA DNA? Breaking News! 18:36 VIOLENȚE la protestul din fața DNA. Mălin Bot, o nouă încăierare cu jandarmii! Informații de ultimă oră! 18:23 DEZVĂLUIRI-BOMBĂ! Kovesi A MINȚIT ÎNCĂ O DATĂ. Documentul care o incriminează 14:28 BĂSESCU tranșează scandalul DNA Ploiești. SFAT VITAL pentru Iohannis: „CEREAM imediat O ANCHETĂ”! 11:13 Elena Udrea, ATAC la Kovesi: NU vreau să fiu EXECUTATĂ. O să fiu aceeași și dacă intru la PUȘCĂRIE 11:08 Laura Codruţa Kovesi, în centrul unui NOU SCANDAL. Inspecţia Judiciară efectuează VERIFICĂRI. News Alert 15:21 MITING LA COTROCENI. Abuzurile procurorului Portocală AU STÂRNIT PSD. SCANDAL la POARTA LUI Iohannis. Update 15:05 DOVADA care o incriminează pe șefa DNA. Vlad Cosma: „Kovesi A MINȚIT”. Apar NOI DEZVĂLUIRI 11:49 Toader, Kovesi, raportul şi revocarea, MISTER ELUCIDAT! CE SE POATE FACE şi ce nu? Un fost ministru al Justitiţiei A LĂMURIT TOTUL 11:09 Adevărata VULNERABILITATE a șefei DNA. MARILE ȘPĂGI și MARILE AVERI, „uitate” de Kovesi. Atacul neașteptat al unui jurnalist 08:48 NOI informații în SCANDALUL DNA. Daniel Savu CONTRAATACĂ. Ce le pregătește procurorului „Portocală” și lui Lucian Onea 19:28 PROCURORUL „PORTOCALĂ”, călătorie INCOGNITO prin Drumul Taberei. NEGULESCU, întâlnire de gradul ZERO 15:39 Inspecția Judiciară a CSM s-a SESIZAT din oficiu. Verifică DEZVĂLUIRILE lui Vlad Cosma despre DNA Ploiești și procurorul „Portocală” 06:50 Justiția e oarbă sau are orbul găinilor? 06:20 Dezvăluirile Mihaelei Iorga confirmă: Codruța Kovesi s-a implicat ilegal în dosarele politice ale DNA. România lui Cristoiu 06:10 Nu mai comentați afirmațiile Laurei Codruța Kovesi! Oricum nu aflăm adevărul… 18:43 De-a ce se joacă Tudorel Toader? PSD-iștii au ieșit la ATAC! REACȚIE DURĂ după declarațiile ministrului Justiției! Ce I SE PREGĂTEȘTE 17:22 Tudorel Toader, ALBA-NEAGRA, cu anunțul privind DEMITEREA lui Kovesi. De ce s-a întors Toader, mai devreme, din Japonia? DECLARAȚII de ultimă oră!

Articole salvate