Editura Evenimentul si Capital

Au trecut 140 de ani. Mai este România independentă? Proiectul UNESCO pentru siguranța jurnaliștilor și chestiunile legate de interzicerea pedepsirii lor. Racii să se ferească, Scorpionii au intuiție │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 3993 Vizualizari

Ce bine și frumos era în epoci trecute, aveai dușmani evidenți, te puteai bizui pe ei, lucrurile erau clare, unde sunt inamicii și unde prietenii. Acum invadatorii vin cu zâmbetul pe buze și cu daruri: democrația, libertatea cuvântului și drepturile omului. În schimb ne iau petrolul, lemnul, aurul, uraniul, alimentele sănătoase și tot ce mai găsesc bun pe aici, adică și patru-cinci milioane de români care să muncească în locul lor în țări îndepărtate și nepăsătoare.

HOROSCOP Pe 10 mai s-au născut: Fred Astaire, Donovan, Thomas Lipton, Marina Vlady, Elvira Popesco, Karl Ernst Kraft, Damian Crâşmaru, Constantin Diplan, Necula Răducanu.

În calendarul fix creştin-ortodox este pomenirea Sf. Apostol Simion Zilotul, Isihie Mărturisitorul și Lavrentie. Înjumătățirea praznicului Cincizecimii. Dezlagare la pește.

La nunta lui Simion, în Cana Galilei, Iisus a făcut prima Sa Minune: a transformat apa în vin.Minune” repetată de-a lungul istoriei, fără patos religios, de mai toţi cârciumarii. Dar nu despre păcatele omeneşti vorbim, ci de faptul că „mirele văzând o minune ca aceasta îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu şi lăsându-şi nunta şi casa, I-a urmat cu osârdie, pentru care s-a numit Zilotul, adică râvnitor”. (Vieţile Sfinţilor)

Poporul l-a cam judecat pe Simion şi l-a numit Simion Nebunul. Adică laşi casa şi mireasa frumoasă şi tânără şi te duci? Numai un nebun putea să facă lucrul ăsta! Aşa că ziua de astăzi se ţine pentru că „Simion Nebunul este rău de nebuneală!” (Speranţia, Olteanu)

Mai sunt pomeniți astăzi și Sfinții Alfeu, Filadelf și Ciprian.

HOROSCOP Ziua de 10 mai este importantă, în istorie fiind legată strâns de regalitatea română. Astfel:

10 mai 1866 - Prinţul Carol (1839-1914) din dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Adunarea Constituantă (aleasă la 9.IV.1866) domnitor al României sub numele de Carol I; el a fost ales prin plebiscitul din 2-8.IV.1866, organizat după detronarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (11.II.1866); încă de la urcarea sa pe tron, Carol I s-a pronunţat, în domeniul politicii externe, pentru menţinerea şi consolidarea statutului internaţional de stat autonom, iar în plan intern, pentru modernizarea structurilor economice, politice şi militare ale ţării.

10 mai 1877 – Regele Carol I-ul contrasemneză Declarația de Independență a României adoptată de Parlament cu o zi mai înainte.

10 mai 1881 - Au avut loc festivităţile prilejuite de proclamarea Regatului şi încoronarea domnitorului Carol I (prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen/1839-1914) ca primul rege al României (la 14.III.1881, Parlamentul votase transformarea României în Regat); preşedintele Parlamentului înmânează regelui Carol I şi reginei Elisabeta (soţia sa) coroanele realizate din oţelul unui tun cucerit de la turci în timpul Războiului de independenţă (1877-1878)

10 mai 1947 - Preşedintele SUA, Harry Truman, i-a conferit şefului statului român, regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947), cea mai înaltă distincţie de război americană, Legiunea Meritului, în grad de Mare Comandor, ca o recunoaştere a contribuţiei României la mutarea frontului cu 500 km spre Vest şi, implicit, la scurtarea celui de-al doilea război mondial cu cel puţin şase luni.

10 mai 2011 - Regele Mihai a anunţat transformarea Casei Regale a României în Dinastie cu caracter naţional şi independent. Prin ruperea tuturor legăturilor dinastice cu Casa Hohenzollern şi renunţarea la titlurile conferite de capii familiei princiare de Hohenzollern, regele Mihai anulează şi orice drept sau pretenţie a acestei case dătătoare de dinastii la nivel european asupra Casei Regale a României. Sursă RADOR.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți în aceste zile de mai am inima grea. Mă gândesc ce bine și frumos era în antichitate, sau în epoca medievală, ba până acum ceva zeci de ani. Aveam dușmani buni, te puteai bizui pe ei, lucrurile erau clare. Dușmanii veneau cu săbii și sulițe, apoi cu puști și tunuri. Te puteai apăra, era evident unde sunt dușmanii și unde prietenii, uneori chiar învingeam.

Acum toată lumea ne vrea binele! Invadatorii vin cu zâmbetul pe buze și cu daruri! Temeo Danaos... Ne dau democrație, libertatea cuvântului, drepturile omului și ne iau petrolul, lemnul, aurul, uraniul, alimentele sănătoase. Și patru-cinci milioane de români, să le muncească în locul lor în țări străine și nepăsătoare. Cu suveranitatea suspendată de apartenența la UE și la NATO, cu o clasă politică submediocră aservită intereselor străine, România mai este independentă? Bună întrebare!

Dacă tot suntem în pântecele fiarei, înghițiți ca Iona de chit, dacă tot ne aflăm în UE și în NATO, haide să vedem ce planuri se mai fac, de exemplu, la UNESCO:

Peste 60 de state din toate grupurile regionale au sprijinit proiectul de rezoluție al UNESCO pentru siguranța jurnaliștilor și chestiunile legate de interzicerea pedepsirii lor. Proiectul a fost adoptat la sfârșitul lui aprilie, dar versiunea finală nu a fost încă adoptată. Rezoluția invită statele membre să furnizeze comentarii și să participe la consultările prin care ONU dorește să inițieze măsuri speciale de protecție a siguranței jurnaliștilor. Cu ocazia reuniunii de la Paris, la sediul UNESCO, s-a creat un grup informal pentru siguranța jurnaliștilor, cu filiale la New York, Geneva și Paris. S-a constatat că femeile jurnaliste se confruntă cu riscuri specifice, inclusiv amenințări, violență și hărțuire sexuală. Deși nu face parte din Consiliul executiv care a lucrat la proiect, România, alături de Canada, Finlanda, Gambia, Irak, Bulgaria, Liberia, Ungaria, Republica Cehă, Palestina, Slovacia, Letonia, Luxembourg, Austria, Namibia, Danemarca, Irlanda, Polonia, Norvgia, Elveția, Andora, Cipru, Croatia, Belgia, Portugalia, Australia, Perou, Honduras, Tunisia, Kuweït și Guatemala, a contribuit la consultările legate de fondul rezoluției. Mai mult la http://fr.unesco.org/node/272301

Trebuie să mai precizez ceva. Conform cu rezoluția ONU adoptată în aprilie 2002, calitatea de jurnalist, sau ziarist este atribuită unui autor cu mai mult de 200 de articole publice mai mari de 1.000 de cuvinte, indiferent dacă a apărut print sau electronic, dar într-un ziar, print sau online, nu un blog, sau site particular. Nu contează studiile sau apartenența la asociații sau sindicate care se autoproclamă ca ziariști. Calitatea de avertizor public și de persoană publică trebuie să fie anunțată de respectivul autor, ziarist, jurnalist.

Acestea fiind zise, în calitate de persoană și avertizor public, nu am ce să fac decât un ceai Darjeeling cu lapte, după stilul britanic din Parkside și să mă uit după un film cu Fred Astaire, doar îl pomenim astăzi.

Da, cei care mi-au scris, m-au ghicit, da, am probleme de stare și de sănătate, cred că s-a creat un fel de legătură telepatică, rară și frumoasă. De aceea vă rog mult să nu scrieți pe forum, oricum totul se șterge, aștept gândurile domniilor voastre la dom.profesor@gmail.com. Numai așa pot să vă răspund, numai în mod civilizat, eticheta de două sute de ani a familiei mele nu-mi permite să discut decât cu persoanele care se recomandă! Acestea sunt regulile rubricii mele, vă rog să vă le respectați!

Cu speranța că starea mea mă va lăsa să văd că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Dispui de energie, astăzi eşti dinamic şi convingător, ar trebui să reuşeşti! Totuşi, dacă întâlneşti o opoziţie organizată, nu ai altă soluţie decât să amâni interesele pentru o zi mai bună. Evită pesimismul gratuit şi văicărelile balcanice. Până la urmă vei constata partea comică a problemei. Trebuie să faci o triere a informaţiilor şi a persoanelor de unde provin aceste date. Deciziile greşite se bazează pe date false. Iar tu nu-ţi doreşti să greşeşti!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
19:10 DECIZIE UNANIMĂ a CEx PSD: SUSȚINERE pentru Dragnea și Dăncilă; ACCELERAREA modificărilor la Legile justiției și Coduri; CONSOLIDAREA Curții Constituționale - DOCUMENT 17:17 UPDATE - PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 17:00 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „ Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 15:49 Protest al USR în fața biroului lui Dragnea. Ce i-au transmis liderului PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI” 10:22 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 09:52 Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu 09:47 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 09:30 Primarul PSD din Cavnic ȘTERGE PE JOS cu Dragnea: Să își dea DEMISIA din toate funcțiile deținute! 09:21 Firea a DEZVĂLUIT ce decizii va lua PSD după noua CONDAMNARE a lui DRAGNEA 09:16 ATAC ACID din interiorul PSD: Dragnea să își dea DEMISIA de la șefia Camerei Deputaților! 09:02 Cu ce argumente îl APĂRĂ Fifor pe DRAGNEA 08:57 REACȚIA lui MIHAI FIFOR la CONDAMNAREA liderului PSD. Ministrul Apărării susține că GUVERNUL îl preferă pe DRAGNEA la CONDUCERE 08:26 Sorina Matei, despre DRAGNEA și MODIFICAREA LEGILOR: „N-AI CUM CU ĂȘTIA!” 07:14 Ce se întâmplă în PSD după CONDAMNAREA lui DRAGNEA? PRIMA REACȚIE venită din VÂRFUL PARTIDULUI 22:16 Liderii PSD FAC SCUT în jurul lui Dragnea! Reacție de ULTIMĂ ORĂ din partid. Întrunire de URGENȚĂ în CEx 19:59 „Dacă nu DEMISIONEAZĂ, partidul va fi PULVERIZAT!” Ion Cristoiu anunță APOCALIPSA în PSD, după sentința lui Dragnea 19:44 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 18:51 Băsescu, PRIMA reacție după CONDAMNAREA lui Dragnea. „ACUM!” „Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi trebuie să demisionezi” 11:49 SENTINȚA ICCJ pentru Liviu Dragnea: CONDAMNARE la 3 ani și 6 luni, ACHITARE pentru fals intelectual. Celelalte decizii din dosar

Articole salvate