AU SPERIAT BRĂILA! Patru adolescenți AU SPART 34 DE MAȘINI ÎN DOUĂ LUNI

AU SPERIAT BRĂILA! Patru adolescenți AU SPART 34 DE MAȘINI ÎN DOUĂ LUNI

O grupare de patru hoți, doi de 16 ani și doi de 17 ani, au reușit o performanță incredibilă: au spart, în doar două luni, 34 de mașini, în municipiul Brăila. În urma a trei percheziții, polițiștii au descoperit o parte din bunurile furate acasă la trei dintre puști.

După două luni de căutări, poliţiştii brăileni de la Biroul de Investigaţii Criminale au identificat membrii unui grup infracţional, suspectaţi de comiterea a 34 de furturi din autoturisme. Patru adolescenți au furat, pe bandă rulantă, tot ce găseau în mașini: radio-CD-uri, baterii de mașină, roți. Spărgătorii erau ajutați de doi tineri, de 18 și 21 de ani, achizitori de materiale feroase şi neferoase, la un centru din municipiu. Oamenii legii au reușit să-i prindă pe doi dintre hoți și pe cei doi complici de la centrul de fier vechi care au fost reținuți de procurori. Doi dintre spărgători, de 16 și, respective, 17 ani, sunt căutați de polițiști. Hoții care spărgeau, în medie, o mașină la două zile, furau din mașinile care se pot deschide ușor și sustrăgeau roți de rezervă de la autoturisme de lux. „Au sustras bunuri din autoturisme Dacia și Opel”, a explicat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Brăila, inspector de poliție Jenel Șogor. În urma cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat ieri, trei percheziţii domiciliare în municipiul Brăila, la locuinţele a trei dintre tineri, doi în vârstă de 16 ani şi unul de 17 ani. La domiciliul unuia dintre ei fost găsite două radio-cd-uri auto, o roată de rezervă de la un autoturism de lux şi alte bunuri sustrase.

Poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, suspecţii au sustras de la 34 de autoturisme, baterii acumulator, radio-cd- uri auto şi roţi de rezervă, iar bunurile sustrase erau predate celor doi care se ocupau de comercializarea materialelor feroase.

Prejudiciul cauzat se ridică la 11.000 de lei şi a fost recuperat în proporţie de 60%, bunurile fiind predate părţilor vătămate.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, pentru patru tineri, şi pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat în forma continuată, împotriva achizitorilor.

Cei depistaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victimă a hoţilor de autoturisme, POLIŢIA ROMÂNĂ vă recomandă: - Nu parcaţi la întâmplare. Căutaţi un loc bine iluminat, supravegheat şi suficient frecventat!

- Nu lăsaţi niciodată motorul pornit şi autoturismul nesupravegheat şi deschis când îl părăsiţi, chiar şi pentru câteva momente (pentru a verifica o pană de cauciuc, pentru a plăti la benzinărie etc.)!

- Nu lăsaţi în maşină bunuri, aparatura electronică, bani, cărţi de credit, ordine de plată, etc.!

- Răsuciţi bine cheia în contact şi blocaţi volanul, până se înţepeneşte!

- Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord!

- Montaţi un sistem de alarmă antifurt!

- Nu uitaţi geamul, portbagajul sau portiera deschisă când părăsiţi autoturismul!

- Nu lăsaţi în maşină actul de înmatriculare al autoturismului şi nu împrumutaţi maşina persoanelor în care nu aveţi deplină încredere!

- Montaţi un întrerupător electric general într-un loc ascuns care să nu permită pornirea autoturismului!

- Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii. Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă!