Au ATACAT Poșta cu MITRALIERA.Trei români plănuiau mai multe JAFURI ARMATE în Germania

Au ATACAT Poșta cu MITRALIERA.Trei români plănuiau mai multe JAFURI ARMATE în Germania

Tulceanul Mihai Marius Russen, de 33 de ani, a fost prins și arestat în Constanța după ce autoritățile germane au emis pe numele lui un mandat european de arestare. Românul este acuzat că a atacat un oficiu poștal, înarmat cu o mitralieră.

Poliţiştii de investigaţii criminale au identificat, pe raza municipiului Constanţa, un român, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Germania. Mihai Marius Russen era bănuit de tâlhărie calificată şi planificarea unei spargeri, prin folosirea unei arme de foc.

Tulceanul a fost prins, sâmbătă, într-un imobil de pe raza municipiului Constanţa, un bărbat. Russen este bănuit că, la data de 6 februarie 2013, împreună cu alţi doi complici, ar fi atacat o filială poştală din Germania, ar fi forţat o uşă de intrare iar prin ameninţatrea angajaţilor filialei, ar fi sustras 2.000 de euro.

De asemenea, acelaşi bărbat mai este bănuit că, în luna noiembrie 2013, împreună cu alte două persoane, ar fi planificat spargerea unei instituţii financiare de creditare din Germania, prin folosirea unei arme de foc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest sens, aceştia ar fi monitorizat activitatea mai multor instituţii financiare din zonă, procurându-şi totodată şi o armă de foc, de tip pistol mitralieră cu muniţia aferentă.

La data de 15 ianuarie a.c., arma de foc a fost găsită şi ridicată, de autorităţile judiciare din Germania, dintr-o ascunzătoare, iar cei doi complici ai bărbatului au fost identificaţi şi arestaţi preventiv, tulceanul reuşind să fugă şi să se ascundă în țară.

Bărbatul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Constanţa, care au emis pe numele său un mandat de arestare, pentru 29 de zile, urmând ca în continuare să fie întreprinse procedurile de predare a acestuia autorităţilor judiciare din Germania. Atac la poștă Din actele transmise de autoritățile judiciare germane rezultă că Mihai Russen împreună cu alte două persoane au pătruns în filiala Poştei din Königs Wusterhausen prin forţarea uşii de acces de la intrare, apoi prin ameninţarea angajaţilor au sustras suma de 2000 euro, după care au fugit, transmite Parchetul Curții de Apel Constnața. În luna noiembrie 2013, Russen, împreună cu alţi doi români, au urmărit mai multe sedii ale unor instituţii de credit din Gruenheide, apoi au făcut rost de o mitralieră marca Scorpion 61 cu muniţie pentru a o folosi la jaful ce urma a fi efectuat asupra instituţiilor mai susmenţionate. Arma a fost ridicată pe 15 ianuarie, anul acesta, dintr-o ascunzătoare aflată în pădurea de lângă Honow, iar ceilalţi doi complici au fost prinşi şi reţinuţi preventiv.