Editura Evenimentul si Capital

ATENŢIE STUDENŢI! O universitate din Bucureşti va fi închisă din cauza depăşirii cifrei legale de şcolarizare

O universitate din Bucureşti va fi lichidată.
Autor: | | 4 Comentarii | 3644 Vizualizari

Prima universitate privată înfiinţată în Capitală va fi desfiinţată din cauza înmatriculării mai multor studenţi decât ar avea voie. Instituţia de învăţământ va fi sancţionată pentru depăşirea cifrei de şcolarizare.

Universitatea Ecologică din Bucureşti este prima instituţie universitară privată înfiinţată în Capitală, însă, urmează să fie lichidată din cauza înscrierii unui număr prea mare de studenţi, peste cifra legală, în cinci programe de studii.  

Instituţia este printre primele vizate de ordonanţa nr. 42/2015, adoptată de Guvern anul trecut, care prevede sancţiuni pentru depăşirea cifrei de şcolarizare. Ordonanţa a intrat în vigoare în luna septembrie 2015, precizează Gândul

Programele unde s-au înscris mai mulţi studenţi peste numărul legal sunt: Educaţie fizică şi sportivă - forma de învăţământ cu frecvenţă (20 de studenţi în plus), Kinetoterapie şi motricitate specială - forma de învăţământ cu frecvenţă (43 de studenţi peste numărul admis), Psihologie - forma de învăţământ cu frecvenţă (20) şi cu frecvenţă redusă (54) şi programul Comunicare şi Relaţii Publice - forma de învăţământ cu frecvenţă redusă (6).

Conform Ordonanţei nr. 42 din 2015 privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate şi sancţionarea instituţiilor de învăţământ care şcolarizează fără autorizare, universităţile care depăşesc capacitatea de şcolarizare la mai multe programe de studii vor fi sancţionate prin intrarea în lichidare şi desfiinţarea.

Lichidarea unei universităţi presupune că această instituţie nu mai are voie să şcolarizeze studenţi. Cei înscrişi în anul I şi II îşi vor continua studiile şi vor avea posibilitatea să-şi susţină licenţa, urmând ca după ce aceste generaţii să-şi încheie ciclul de studii, universitatea să fie închisă. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate