Editura Evenimentul si Capital

ATENTATUL TERORIST EȘUAT DE LA TÂRGU SECUIESC. Steaguri ale Ungariei Mari și broșuri cu caracter iredentist ale EXTREMIŞTILOR de la Jobbik și HVIM au fost descoperite la perchezițiile în cazul instigatorului la terorism Szocs Zoltan | REFERAT DIICOT

Vona Gabor, liderul Jobbik, este un personaj controversat, iar partidul său este unul extremist, antisemit
Autor: | | 36 Comentarii | 4438 Vizualizari

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) împreună cu autorități cu competențe în materia prevenirii și combaterii terorismului au dejucat planul terorist al grupării extremiste "Mișcarea de tineret 64 de comitate - HVIM" pentru Însângerarea Ținutului Secuiesc CHIAR DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Procurorii DIICOT au găsit la percheziții dovada că gruparea extremistă HVIM avea legături cu Jobbik, partidul antisemit din Ungaria.


Cum îşi construieşte Vladimir Putin mult visatul IMPERIU contra Occidentului. Planul DIABOLIC implică şi MANEVRE ascunse prin care se încearcă provocarea UNUI CONFLICT în România. PERICOLUL care ne pândeşte


Firele cazul teroriștilor Beke Istvan Attila și Szocs Zoltan, prinși de autoritățile române înainte ca aceștia să-și pună în aplicare planul diabolic de a însângera populația din Târgu Secuiesc prin detonarea a 20 de bombe în chiar timpul defilării prilejuite de sărbătorirea zilei de  1 Decembrie - Ziua Națională a României, duc până la partidul de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik, condus de controversatul Vona Gabor.

La perchezițiile efectuate în apartamentul părinților lui Szocs Zoltan - instigatorul și mentorul lui Beke Istvan Attila - procurorii DIICOT au descoperit broșuri și pliante cu caracter iredentist aparținând formațiunii Jobbik și HVIM, steaguri ale Ungariei Mari, dar și alte materiale cu caracter interzis (fiind anticonstituționale) care au fost folosite pe teritoriul României.

SRI a sesizat DIICOT despre cazul care are legături cu Jobbik

Din referatul procurorilor DIICOT cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului Szocs Zoltan reiese că Serviciul Român de Informații (SRI) a informat DIICOT, în data de 23 octombrie 2015, cu privire la faptul că, "membrii ai organizației autohtone din județul Covasna a grupării naționalist-extremiste ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), ai cărei lideri se află în contactul direct al coordonatorilor formațiunilor ungare extremiste ”Mișcarea pentru o Ungarie mai bună” (JOBBIK), HVIM, respectiv ”Oastea Haiducilor” (recunoscută de către Oficiul pentru Protecția Constituției din Ungaria drept structură cu profil terorist), desfășoară, în scopul îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, acțiuni împotriva ordinii constituționale de natură a pune în pericol securitatea națională". ÎN ACEST DOSAR A FOST ARESTAT BEKE ISTVAN ATTILA. Și tot în această cauză a fost astăzi reținut instigatorul și mentorul lui Szocs Zoltan.

Acte teroriste susținute de formațiuni politice  "S-a reținut că, începând cu anul 2014, pe teritoriul României a fost semnalată preocuparea unor cetățeni străini/cu dublă cetățenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii extremiste ungare ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM pentru dezvoltarea propriilor abilități fizice, în vederea inițierii de acțiuni de natură violentă și, implicit, acte teroriste care să conducă la materializarea obiectivelor autonomiste și revizioniste (refacerea ”Ungariei Mari”)", se arată în referatul procurorilor DIICOT.

Cum ajunge un partid extremist să determine atentate teroriste

Vona Gabor, liderul Jobbik - partid de extremă dreapta din Ungaria -, este un personaj controversat. El a declarat, în august 2014, în tabăra de vară de la Borzont (Harghita), că autonomia secuilor este un obiectiv care se va realiza, mai devreme sau mai târziu, orice ar face statul român. Vona Gabor a spus că deși au fost acuzați, de multe ori, că sunt „împotriva românilor”, ei nu vor nega niciodată că unele dintre țelurile Jobbik în politică sunt autonomia Ținutului Secuiesc, autodeterminarea, îmbunătățirea relațiilor cu maghiarii din Ardeal și nu vor renunța la ele.

STENOGRAME in dosarul 64 DE COMITATE. Extremistul Szocs Zoltan a cerut să se pună 20 de bombe, "să fie fum şi panică". MASCAŢII AU IEŞIT PE STRĂZI ÎN MAI MULTE ORAŞE ALE ROMÂNIEI. Alertă crescută la Aeroportul Otopeni!

Vona Gabor s-a aflat, în 2013, în centrul unui scandal după ce, tot la tabăra de la Borzont, a spus că partidul pe care-l conduce va apăra drepturile maghiarilor din Transilvania, pentru care își va asuma responsabilitatea unui conflict cu România și l-a acuzat pe premierul Viktor Orban că nu a discutat în plan internațional chestiuni privind Tratatul de pace de la Trianon din 1920 și autonomia secuilor.

Proteste Tg Mureș. Sursa foto: cuvântul-ortodox.ro

În martie 2014, MAI a interzis intrarea în România a unor cetățeni unguri, care aveau activități cu caracter extremist, în favoarea organizațiilor Noua Gardă Ungară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik, solicitând instanței declararea acestora ca indezirabili. “În urma activităţii de evaluare a riscului la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale ale legislaţiei comunitare, autorităţile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării unor evenimente de natură a afecta ordinea publică şi securitatea naţională. Astfel, au fost instituite măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei competente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetăţeni ungari, care desfăşoară în ţara noastră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik”, declara în martie 2014 purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Referitor la preşedintele Jobbik, Vona Gabor, purtătorul de cuvânt al MAI spunea atunci că nu poate furniza informaţii, pentru că pe rolul Ministerului Public se află, în faza implementării, o cauză penală.

Prietenii teroriștilor susțin federalizarea României

Explicatie foto: Szávay István a instigat tineretul maghiar din Ardeal să susțină federalizarea României

De altfel și vicepreședintele Jobbik Szávay István a făcut declarații de natură să încalce ordinea constituțională, încercând să manipuleze tineretul maghiar din Ardeal să lupte pentru federalizarea României.. "Sunt sigur că peste cinci, zece, 15 ani România se va uni cu Moldova (n.r. - Republica Moldova), toate semnele şi procesele indică acest lucru. Mulţi spun că este un pericol pentru populaţia maghiară de aici, deoarece s-ar diminua numeric reprezentarea în Parlamentul de la Bucureşti, dar asta este o alta temă. Noi credem că ascunde o posibilitate, diplomaţia maghiară şi politica naţională trebuie să fie pregătite pentru această mare unire, care trebuie să ducă la o federalizare de un anumit nivel a României. Nu cred că România se va uni cu Moldova astfel încât structura statului să nu fie afectată. Iar aceasta poate fi o oportunitate, nu înseamnă că va fi egală cu o autonomie sau cu autodeterminarea, dar va fi mai uşor ca maghiarii să fie mai bine reprezentaţi cel puţin la nivel regional”, declara - potrivit Mediafax.ro, în august 2015, vicepreşedintele partidului radical Jobbik, Szávay István, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdélyi Magyar Ifjak - EMI), desfăşurată la Gheorgheni.

Teroristul reținut de DIICOT striga sus și tare: ”Ținutul Secuiesc nu e România!”

Reamintim că, potrivit procurorilor DIICOT, Szocs Zoltan este un promotor al sloganului ”Ținutul Secuiesc nu e România !” și convins fiind că, pentru atingerea obiectivelor autonomist-separatiste promovate în Transilvania de membrii grupării Mișcarea de Tineret 64 de Comitate – HVIM, a fost reținut astăzi de procurorii DIICOT și dus în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzațiile de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive prev. de art.47 Cod penal cu referire la art.346 alin.3 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

20 de bombe ar fi putut exploda în Târgu Secuiesc

Conform referatului procurorilor DIICOT, Szocs Zoltan avut mai multe discuţii cu membrii grupării, privind organizarea atentatului dejucat ce era planificat pentru a fi declanşat cu prilejul defilării de 1 decembrie, în Târgu Secuiesc. Potrivit interceptărilor dispuse în dosar, 20 de dispozitive explozive ar fi trebuit să fie declanşate simultan în timpul defilării, iar acestea urmau „să producă mult fum” şi să provoace panică, astfel încât lumea să se arunce la pământ. Gruparea extremistă era sigură că evenimentul tragic ar fi relatat de presa internaţională. „De 1 Decembrie……să montați vreo 20 de bucăți….cu un cronometru….Vă închipuiți, tocmai când defilează......trebuie făcut în așa fel încât să se aprindă mai multe simultan....ar fi mișto să fie fum, ar fi o bombă bună.....parcă văd cum se vor arunca la pământ, n-or să mai facă niciodată, ar fi ceva ce ar difuza și BBC-ul….toată lumea ar vorbi de noi Să se atragă atenția asupra Tg.Secuiesc, să se vadă că celor de aici nu le este teamă”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Limbaj codat: bombă egal pizza

Bombele artizanale erau denumite codat pizza. La discuţia liderului cu membrii grupării extremiste, din 10 octombrie, inculpatul terorist dădea indicaţii cum si de unde să se facă detonarea bombelor precum şi cum să-şi asigure alibiul - toţi trebuiau să fie plecaţi din ţară. pentru a nu fi găsiţi de autorităţi. "(...) trebuie să facem în așa fel încât să avem mâinile curate în ziua respectivă.…să fiți plecați undeva….totul trebuie să pornească la statuie, acolo să se capteze semnalul pentru toate, de acolo să pornească totul, acolo să fie primul contact, când se conectează cu antena….acolo unde se duc ei ar trebui să facem……ori la Sfântu, ori în Ciuc…...trebuie să facem o încercare……nu mănânci (termen codificat pentru D.E.I. – dispozitiv exploziv improvizat - n.n) cu poftă, doar o guști, vezi cum e…mai ales dacă ai rețeta care trebuie pentru .…înainte să mușcați o bucată mare trebuie să vedeți cum se poate mușca o felie….”.

În prezent, în sala de judecată au loc dezbaterile pe tema solicitării procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Szocs Zoltan.

Ce este "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate"

”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM este una din cele mai active organizații cu caracter revizionist și iredentist, rasist, antisemit și anti-românesc care acționează la nivelul Bazinului Carpatic pentru educarea tineretului de etnice maghiară în spiritul apartenenței la valorile identitar-naționale ale statului ungar.

"Obiectivul declarat al HVIM îl reprezintă refacerea ”Ungariei Mari”, așa cum aceasta exista înainte de încheierea Tratatului de la Trianon (04.06.1920), prin alipirea la Ungaria a teritoriilor pierdute după încheierea Primului Război Mondial. Însăși denumirea entității are conotații revizioniste întrucât ”cele 64 de comitate” reprezintă teritoriile care au aparținut ”Sfintei Coroane a Ungariei” înainte de Tratatul de la Trianon (1920), între acestea figurând și ”regiuni” din România: Alba, Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Ciuc, Cluj, Covasna, Făgăraș, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Odorhei, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Târnava Mică, Târnava Mare, Timiș, Turda", susțin procurorii DIICOT.

Gruparea extremistă activează pe teritoriul a patru județe

Membrii HVIM se remarcă prin atitudini extremiste, acțiuni violente pentru atingerea obiectivelor revizionist-separatiste, critici lansate la adresa Uniunii Europene pe motiv că nu permite exprimarea liberă a atributelor identitare naționale maghiare în relația cu statele comunitare și că impune condiții inacceptabile pentru țările membre. Pe teritoriul României activează HVIM Transilvania, entitate care, prin structura ideologică și modelul acțional respectă tiparul mișcării ungare, președinte fiind din anul 2014 suspectul Szocs Zoltan. În prezent la nivelul țării noastre HVIM activează pe raza județelor Cluj, Covasna, Harghita și Mureș, se arată în referatul procurorilor DIICOT.

Extras din jurământul HVIM care arată natura violentă a facțiunii

”….mă angajez să respect tradițiile și legile Regatului Maghiar și să fiu credincios Constituției istorice făurite de regii apostolici….îmi voi apăra patria chiar cu prețul vieții…prin acest jurământ mă angajez să nu deviez de la calea trasată de fondatorul HVIM (unirea teritoriilor Sfintei Coroane n.n), accept sarcinile trasate de conducători, îi apăr, cei care nutresc sentimente dușmănoase împotriva conducătorilor și a Mișcării sunt dușmanii mei…mă supun conducătorilor mei…voi persecuta trădătorii, necredincioșii și dușmanii, îi distrug în război până când își vor primi pedeapsa…”

Discuții în timpul perchezițiilor la firma și domiciliul inculpatului Beke Istvan Attila

Din referatul procurorilor DIICOT, rezultă că inculpatul Szocs Zoltan neagă comiterea faptelor, punând totul pe seama unei glume, însă Beke Istvan Attila a recunoscut faptele. Mai mult decât atât,  în timpul perchezițiilor de la domiciliul și firma lui Beke Istvan Attila din data de 30 noiembrie 2015 (la care s-au găsit 410 materiale pirotehnice, cuie și un declanșator), inculpatul Szocs Zoltan a purtat mai multe discuții telefonice cu unul dintre participanții la ședința din 10 octombrie în care plănuiau atacul cu 20 de bombe declanșate simultan. În timpul conversației, inculpatul Szocs Zoltan s-a interesat ”în legătură cu ”pizza”, "nu a fost nimic, nu?! Nu....s-a mîncat?!”. Totodată, el și-a manifestat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca autoritățile să fi ”prins vreo urmă de la ”pizza” aia...."mă tot gândesc, știi că tot discutam de ”pizza”, că ce bine ar fi să o mâncăm când ne întoarcem acasă....situația e că....locul unde am discutat, știi....mulți intrau acolo, era mult prea....mereu ne subestimăm din punct de vedere al vigilenței....numai să nu fie probleme prea mari din asta. Mai putem întoarce povestea în favoarea noastră”, a spus instigatorul la atentatul violent persoanei cu care discuta.Tag-uri: hvim, miscarea de tineret 64 de comitate, vona gabor, jobbik, ungaria, steagul ungariei mari, diicot, szocs zoltan, beke istvan attila, partid antisemit, perchezitii, brosuri, 1 decembrie, ziua nationala a romaniei, tinutul secuiesc, borzont, harghita, targu secuiesc, viktor orban, noua garda ungara, indezirabili, bombe, Szávay István, vicepresedinte jobbik, partid radical, federalizarea Romaniei, Vladimir Putin, imperiu, Moscova, extremisti, extremism maghiar, Romania, Republica Moldova, tesiuni etnice, Jobbik, Mişcarea de Tineret 64 de Comitate, HVIM, Vona Gabor, Harghita, Cod Penal, Szocs Zoltan, Albert Wass, Andreas Wass, Endre Wass, Statele Unite, Mikola Bela, Partidul Jobbik, Noua Gardă, Oastea Haiducilor, Tyrityan Zsolt, Zagyva Gyorgy, Szavay Istvan, Apel București, terorism, sri, extremism, vladimir putin, jobbik, targu secuiesc, atentat targu secuiesc, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Ziua Naţională a Românie, 1 decembrie 2015, Istvan Hodor, Mişcarea 64 de Comitate, HVIM, razboi, dusmani, conducatori

Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 11:10 Vanghelie, declarație BOMBĂ despre SIPA: „S-a luat pe CD-uri, exact ştiţi cum iei covrigii pe o aţă” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient” 23:44 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE

Articole salvate