Editura Evenimentul si Capital

ATENTATUL TERORIST EȘUAT DE LA TÂRGU SECUIESC. Steaguri ale Ungariei Mari și broșuri cu caracter iredentist ale EXTREMIŞTILOR de la Jobbik și HVIM au fost descoperite la perchezițiile în cazul instigatorului la terorism Szocs Zoltan | REFERAT DIICOT

Vona Gabor, liderul Jobbik, este un personaj controversat, iar partidul său este unul extremist, antisemit
Autor: | | 36 Comentarii | 4481 Vizualizari

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) împreună cu autorități cu competențe în materia prevenirii și combaterii terorismului au dejucat planul terorist al grupării extremiste "Mișcarea de tineret 64 de comitate - HVIM" pentru Însângerarea Ținutului Secuiesc CHIAR DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Procurorii DIICOT au găsit la percheziții dovada că gruparea extremistă HVIM avea legături cu Jobbik, partidul antisemit din Ungaria.


Cum îşi construieşte Vladimir Putin mult visatul IMPERIU contra Occidentului. Planul DIABOLIC implică şi MANEVRE ascunse prin care se încearcă provocarea UNUI CONFLICT în România. PERICOLUL care ne pândeşte
Firele cazul teroriștilor Beke Istvan Attila și Szocs Zoltan, prinși de autoritățile române înainte ca aceștia să-și pună în aplicare planul diabolic de a însângera populația din Târgu Secuiesc prin detonarea a 20 de bombe în chiar timpul defilării prilejuite de sărbătorirea zilei de  1 Decembrie - Ziua Națională a României, duc până la partidul de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik, condus de controversatul Vona Gabor.

La perchezițiile efectuate în apartamentul părinților lui Szocs Zoltan - instigatorul și mentorul lui Beke Istvan Attila - procurorii DIICOT au descoperit broșuri și pliante cu caracter iredentist aparținând formațiunii Jobbik și HVIM, steaguri ale Ungariei Mari, dar și alte materiale cu caracter interzis (fiind anticonstituționale) care au fost folosite pe teritoriul României.

SRI a sesizat DIICOT despre cazul care are legături cu Jobbik

Din referatul procurorilor DIICOT cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului Szocs Zoltan reiese că Serviciul Român de Informații (SRI) a informat DIICOT, în data de 23 octombrie 2015, cu privire la faptul că, "membrii ai organizației autohtone din județul Covasna a grupării naționalist-extremiste ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), ai cărei lideri se află în contactul direct al coordonatorilor formațiunilor ungare extremiste ”Mișcarea pentru o Ungarie mai bună” (JOBBIK), HVIM, respectiv ”Oastea Haiducilor” (recunoscută de către Oficiul pentru Protecția Constituției din Ungaria drept structură cu profil terorist), desfășoară, în scopul îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, acțiuni împotriva ordinii constituționale de natură a pune în pericol securitatea națională". ÎN ACEST DOSAR A FOST ARESTAT BEKE ISTVAN ATTILA. Și tot în această cauză a fost astăzi reținut instigatorul și mentorul lui Szocs Zoltan.

Acte teroriste susținute de formațiuni politice  "S-a reținut că, începând cu anul 2014, pe teritoriul României a fost semnalată preocuparea unor cetățeni străini/cu dublă cetățenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii extremiste ungare ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM pentru dezvoltarea propriilor abilități fizice, în vederea inițierii de acțiuni de natură violentă și, implicit, acte teroriste care să conducă la materializarea obiectivelor autonomiste și revizioniste (refacerea ”Ungariei Mari”)", se arată în referatul procurorilor DIICOT.

Cum ajunge un partid extremist să determine atentate teroriste

Vona Gabor, liderul Jobbik - partid de extremă dreapta din Ungaria -, este un personaj controversat. El a declarat, în august 2014, în tabăra de vară de la Borzont (Harghita), că autonomia secuilor este un obiectiv care se va realiza, mai devreme sau mai târziu, orice ar face statul român. Vona Gabor a spus că deși au fost acuzați, de multe ori, că sunt „împotriva românilor”, ei nu vor nega niciodată că unele dintre țelurile Jobbik în politică sunt autonomia Ținutului Secuiesc, autodeterminarea, îmbunătățirea relațiilor cu maghiarii din Ardeal și nu vor renunța la ele.

STENOGRAME in dosarul 64 DE COMITATE. Extremistul Szocs Zoltan a cerut să se pună 20 de bombe, "să fie fum şi panică". MASCAŢII AU IEŞIT PE STRĂZI ÎN MAI MULTE ORAŞE ALE ROMÂNIEI. Alertă crescută la Aeroportul Otopeni!

Vona Gabor s-a aflat, în 2013, în centrul unui scandal după ce, tot la tabăra de la Borzont, a spus că partidul pe care-l conduce va apăra drepturile maghiarilor din Transilvania, pentru care își va asuma responsabilitatea unui conflict cu România și l-a acuzat pe premierul Viktor Orban că nu a discutat în plan internațional chestiuni privind Tratatul de pace de la Trianon din 1920 și autonomia secuilor.

Proteste Tg Mureș. Sursa foto: cuvântul-ortodox.ro

În martie 2014, MAI a interzis intrarea în România a unor cetățeni unguri, care aveau activități cu caracter extremist, în favoarea organizațiilor Noua Gardă Ungară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik, solicitând instanței declararea acestora ca indezirabili. “În urma activităţii de evaluare a riscului la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale ale legislaţiei comunitare, autorităţile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării unor evenimente de natură a afecta ordinea publică şi securitatea naţională. Astfel, au fost instituite măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei competente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetăţeni ungari, care desfăşoară în ţara noastră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik”, declara în martie 2014 purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Referitor la preşedintele Jobbik, Vona Gabor, purtătorul de cuvânt al MAI spunea atunci că nu poate furniza informaţii, pentru că pe rolul Ministerului Public se află, în faza implementării, o cauză penală.

Prietenii teroriștilor susțin federalizarea României

Explicatie foto: Szávay István a instigat tineretul maghiar din Ardeal să susțină federalizarea României

De altfel și vicepreședintele Jobbik Szávay István a făcut declarații de natură să încalce ordinea constituțională, încercând să manipuleze tineretul maghiar din Ardeal să lupte pentru federalizarea României.. "Sunt sigur că peste cinci, zece, 15 ani România se va uni cu Moldova (n.r. - Republica Moldova), toate semnele şi procesele indică acest lucru. Mulţi spun că este un pericol pentru populaţia maghiară de aici, deoarece s-ar diminua numeric reprezentarea în Parlamentul de la Bucureşti, dar asta este o alta temă. Noi credem că ascunde o posibilitate, diplomaţia maghiară şi politica naţională trebuie să fie pregătite pentru această mare unire, care trebuie să ducă la o federalizare de un anumit nivel a României. Nu cred că România se va uni cu Moldova astfel încât structura statului să nu fie afectată. Iar aceasta poate fi o oportunitate, nu înseamnă că va fi egală cu o autonomie sau cu autodeterminarea, dar va fi mai uşor ca maghiarii să fie mai bine reprezentaţi cel puţin la nivel regional”, declara - potrivit Mediafax.ro, în august 2015, vicepreşedintele partidului radical Jobbik, Szávay István, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdélyi Magyar Ifjak - EMI), desfăşurată la Gheorgheni.

Teroristul reținut de DIICOT striga sus și tare: ”Ținutul Secuiesc nu e România!”

Pagina 1 din 2


Tag-uri: hvim, miscarea de tineret 64 de comitate, vona gabor, jobbik, ungaria, steagul ungariei mari, diicot, szocs zoltan, beke istvan attila, partid antisemit, perchezitii, brosuri, 1 decembrie, ziua nationala a romaniei, tinutul secuiesc, borzont, harghita, targu secuiesc, viktor orban, noua garda ungara, indezirabili, bombe, Szávay István, vicepresedinte jobbik, partid radical, federalizarea Romaniei, Vladimir Putin, imperiu, Moscova, extremisti, extremism maghiar, Romania, Republica Moldova, tesiuni etnice, Jobbik, Mişcarea de Tineret 64 de Comitate, HVIM, Vona Gabor, Harghita, Cod Penal, Szocs Zoltan, Albert Wass, Andreas Wass, Endre Wass, Statele Unite, Mikola Bela, Partidul Jobbik, Noua Gardă, Oastea Haiducilor, Tyrityan Zsolt, Zagyva Gyorgy, Szavay Istvan, Apel București, terorism, sri, extremism, vladimir putin, jobbik, targu secuiesc, atentat targu secuiesc, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Ziua Naţională a Românie, 1 decembrie 2015, Istvan Hodor, Mişcarea 64 de Comitate, HVIM, razboi, dusmani, conducatori

Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate