Editura Evenimentul si Capital

Astăzi, termen limită pentru firme. Cine trebuie să depună urgent declarații la Fisc

Autor: | | 0 Comentarii | 992 Vizualizari

O serie de contribuabili persoane fizice și firme trebuie să-și depună declarațiile și să-și plătească impozitul astăzi, până la încheierea programului de lucru al administrațiilor financiare. EVZ vă spune care sunt companiile și persoanele fizice vizate și ce formulare trebuie să depună la Fisc.

Menționăm că astăzi au obligația depunerii anumitor declarații și efectuării plății impozitului acei contribuabili care au avut ca termen de declarare data de 25 aprilie, care a fost sâmbăta, motiv pentru care ultima zi de declarare este considerată ziua de luni.

Astfel, trebuie să achite impozitul reținut la sursă în luna martie companiile care le plătesc colaboratorilor venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din contracte sau convenții civile și de agent, din expertiză contabilă și tehnică, judiciară şi extrajudiciară. În aceeași categorie intră și plata impozitului reținut la sursă pentru veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică ce nu generează o persoană juridică, din premii şi jocuri de noroc, venituri obţinute de nerezidenţi, dar și din alte surse.

Firmele care aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual cu plăţi anticipate efectuate trimestrial au astăzi termen pentru plata anticipată a impozitului pe profit pentru primul trimestru al acestui an.

Tot astăzi firmele trebuie să depună declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat (Formular 100). Astăzi este data limită și pentru depunerea Declarației privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor aferente trimestrului precedent (Formular 104).

De asemenea, astăzi este termenul limită pentru firmele și persoanele fizice care sunt plătitoare de salarii sau de venituri asimilate salariile. Acestea trebuie să depună Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (Formular 112), pentru luna martie sau pentru primul trimestru al acestui an    

Iar în ceea ce le privește pe persoanele fizice care obţin salarii din străinătate pentru activităţi în România şi persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România, acestea vor depune Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice (Formular 224).

Persoanele  impozabile înregistrate ca plătitori de TVA depun cel târziu astăzi decontul de TVA (Formular 300). Tot astăzi se depune și decontul special de TVA (Formular 301), dar și Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată (Formular 307).

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate