Editura Evenimentul si Capital

CUTREMUR în asigurări. ASF: Astra Asigurări este în INCAPACITATE de plată. Compania a intrat în FALIMENT!

Astra Asigurări a intrat în faliment
Autor: | | 9 Comentarii | 8564 Vizualizari

ASF a decis astăzi că societatea Astra Asigurări va intra în faliment, decizia finală fiind anunţată la ora 15. Administrarea specială va înceta la Astra Asigurări, se încheie procedura de redresare specială, iar autorizația de funcționare a companiei va fi retrasă.

UPDATE ora 15.10.. ASF a anunţat oficial că Astra Asigurări este în incapacitate de plată şi nu mai are autorizaţie de funcţionare. Compania cu peste patru milioane de asiguraţi a intrat în faliment.

”S-a întrunit Consiliul ASF și a analizat situația socității de asigurare ASTRA. Potrivit concluziilor sunt întrunite cele trei condiții legale care definesc starea de insolvență: incapacitatea vădită de plată a datoriilor exigibile cu disponibilitățile bănești, scăderea valorilor marjei de solvabilitate disponibile, sub jumătate din limita minimă prevăzută de reglementările în vigoare pentru fondul de siguranță și imposibilitatea restabilirii situației financiare a societății de asigurare-reasigurare în cadrul procedurii de redresare financiară”, a anunțat Mișu Negrițoiu. ”La 30 iunie 2015 ASTRA înregistra o marjă de solvabilitate disponibilă negativă, un coeficient de lichiditate de 0,03 și un necesar de capital de aproximativ 960 de milioane de lei. În urma analizei, Consiliul ASF a adoptat următoarele decizii:  

PUBLICITATE
 
 
 
 
 
 

1. Închiderea procedurii de rederesare financiară a societății ASTRA. 2. Revocarea și încetarea atribuțiilor de asministrator special ale KPMG Advisory 3. Retragerea autorizatiei de funcționare a societății ASTRA asigurări 4. Constată starea de insovență a societății ASTRA și colicită uintrarea în procedura de faliment”, a mai spus șeful ASF.

Negriţoiu a precizat că principala preocupare a ASF în perioada următoare va fi protejarea interselor clienților ASTRA și menținerea stabilității sistemului de asigurări.

Astra Asigurări, companie aflată în administrare specială, a încheiat fără succes a treia etapă a majorării de capital, pe 19 august, niciun investitor nearătându-se interesat. La ora 15, Autoritatea de Supraveghere Financiară va anunța oficial  ce prevede raportul administratorului special KPMG, și ce decizie va fi luată în privința Astra.

Administratorul special KPMG a anunțat anterior că nu există șanse de reabilitare pentru companie, în lipsa majorării de capital. 

Ulterior, Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări a anunțat că poate realiza o majorare de peste 400 de milioane de lei în circa un an, cu condiția ca Astra să iasă din administrare specială, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară să aprobe preluarea AXA de către Astra Asigurări.  

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate