Editura Evenimentul si Capital

Artişti de GROAZĂ. Cele mai STRANII SPECTACOLE din istorie | GALERIE FOTO

14-04/4_15-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 2027 Vizualizari


Vezi galeria foto:

În secolul XX, oamenii care erau născuţi cu malformaţii erau obligaţi să lucreze la circ. Astfel, ei deveneau atracţiile pricipale ale celor care veneau la spectacole. Pentru mulţi dintre ei, aceasta era singura posibilitate de a câştiga bani.

În urmă cu zeci de ani, erau la modă show-urile cu ciudaţi, oameni cu malformaţii, care nu arătau complet. Acest gen de spectacole aveau loc între anii 1840-1940.

În galria foto prezentată mai sus veţi putea urmări mai multe imagini cu cele mai cunoscute personaje din lumea circului.

1. Isaac W. Sprague, născut în 1841, în estul oraşului Bridgewater, Massachusetts, a devenit faimos sub numele de Living Skeleton. A fost un copil normal până la vârsta de 12 ani, când nu a mai crescut. El a fost consultat de mai mulâi medici, însă niciunul nu a reuşit să-i dea un diagnostic. S-a căsătătorit de două ori şi a avut trei fii.

2. Stephan Bibrowski, (1891–1932), în Poland, cunoscut ca Lionel bărbatul cu faţă de leu, a fost un cunoscut om de circ. El era celebru datorită faptului că întregul său corp era acoprit de păr, ceea ce îl făcea să semene cu un leu. Cea care l-a dat unui impresiar de circ a fost tocmai mama sa. Astfel, de la vârsta de aptru ani, tânărul era atracţie pentru oameni. Meyer, impresarul lui, i-a dat un nume de scenă şi l-a plimbat în întreaga Europă. El a avut părul de 20 de centimetri  pe faţă şi 10 pe restul corpului. In 1901, Lionel a călătorit spre Statelte, unde a apărut la circul  Barnum & Bailey. În 1920, Lionel a abandonat show-urile care l-au consacrat şi s-a mutat în Germania. El a murit în Berlin în urma unui atac de cord în anul 1932, la vârsta de 41 de ani.

3. Otis Jordan, cunsocut şi drept Omul Broască, a fost un african-american, care a avut corpul unui băieţel de patru ani, însă capul unui adult. Începând cu 1963,  el a fost cunoscut cu numele de Otis băieţelul broască. Când actul lui s-a încheiat în 1984, după ce o femeie s-a plâns că numerele sale la circ distabilizeaază oameniii, Otis s-a mutat în Coney Island, unde a continuat să lucreze.

4. Ruth Davis, numită femeia pinguin, a lucrat la circ. La naştere, ea arăta altfel decât alâi copii în 1910. Ea nu a crescut foarte mult, motiv pentru care a ajuns să realizeze numere la circ începând cu 1930, în New York şi Chicago timp de 30 de ani. Ea a fost căsătorită de două ori şi a renunţat la spectacole în anul 1965.

5.  Millie şi Christine McCoy, două surori siameze născute în 1851 şi decedate în 1912.  Ele şi mama lor au fost vândute impresarului Joseph Smith. Acesta şi soţia lui au educat fetele, astfel încât ştiau cinci limbi străine, să danseze şi să cânte. În 1880,  ele s-au restrat la o mică fermă.  Millie a murit din cauza unei tuberculoze la vârsta de 61 de ani, iar sora ei a murit câteva ore mai târziu.  Au fost siamezele care au trăit cel mai mult pe lume.

6. Felix Wehrle, cunoscut sub numele de omul elastic, s-a născut în 1858, putea să-şi lungească pielea de pe faâă şi corp câţiva centimetri. El suferea de sindromul Ehlers-Danlos, o afecţiunea care face pielea foarte flexibilă. El făcea parte din show-ul realizat de circul Barnum & Bailey.

7. Louise, femeia leopard, era de cetăţenie americană-africană, şi suferea de vitiligo, o boală a pielii. Pentru mai bine de 200 de ani, oamenii de ştiinţă au încercat să afle cauza acestei boli, însă a rămas o enigmă.

8. Susi, femeie cu piele de elefant pe nume Charlotte Linda Vogel, născută în Charlottenburg, Berlin, în 26 februarie 1908, a fost singura păersoană din familia ei care avea pielea ca de elefant. Ea fost dusă la mai mulţi medici, însă fără niciun rezultat. Ea s-a alăturat circului Island's Dreamland, care era condus de Carl J. Lauther. Ea se afişa în constum de baie sau într-un halat transparent.

9. Phineas Taylor Barnum, născut în 1870, era un omuleâ de câţiva centimetri foarte drăguţ. El a fost un om al circului şi făcea show-uri la care veneau mii de oameni. 

10. Smith, cântăreţul cortonsionist, a devenit cunoscut în întreaga lume datorită flexibilităţii lui. El putea cânta la acordeon în tot felul de poziţii imposibile altor oameni. A început să performeze în anul 1910.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate