Editura Evenimentul si Capital

Cum a SFIDAT Michelangelo Biserica Catolică! Mesajele obscene inserate în cea mai celebră operă de artă au scandalizat Vaticanul. Sensul ascuns al frescei ar putea schimba tot ceea ce ştim despre Biblie

Fragment din opera lui Michelangelo
Autor: | | 6 Comentarii | 3119 Vizualizari

Istoricii de artă afirmă că celebra pictură din Capela Sixtină, magistra operă a lui Michelangelo nu înfăţişează doar idei desprinse din doctrina Bisericii Catolice, ci mai mult decât atât, ar ascunde secrete pe care nici comanditarii nu le-au desluşit. În sfârşit, unul dintre mesajele secrete transmise de artist prin intermediul acestui mediu a fost decriptat.

Potrivit Descoperă, dr. Deivis de Campos, anatomist la Universitatea Federală de Ştiinţe ale Sănătăţii din Porto Alegre, Brazilia, susţine că Michelangelo a inserat detalii anatomice care fac trimitere către aparatul reproducător feminin pentru a-şi exprima ura faţă de papă şi, în general, faţă de Biserica Catolică. 

Celebrul artist italian a introdus în monumentala operă de artă, opt cranii de berbeci, fiecare simbolizând sistemul reproducător feminin. Printre reprezentările ce fac referire la fertilitate s-ar mai număra tringhiul format de braţul Evei şi un pocal considerat a avea origini păgâne.

"Asemenea altor artişti ai Renaşterii, Michelangelo a introdus în operele sale aluzii sexuale şi insulte pentru patronii săi, fără ca aceştia să-şi dea seama. Fiind un devotat al simiplităţii şi perfecţiunii artei greco-romane, artisul a idolatrizat toate ideile asociate cu sacrul feminin", a declarat dr. de Campos.

Capela palatului papal din Vatican este un edificiu ridicat între anii 1472 și 1483 în timpul Papei Sixtus al VI-lea, de aici primind şi numele de Capela Sixtină. O curiozitate interesantă ar fi aceea că dimensiunile clădirii sunt aceleaşi cu cele ale Templului lui Solomon, asa cum este acesta descris în Vechiul Testament. 

Michelangelo şi-a terminat opera de artă de pe tavanul Capelei Sixtine într-o perioadă de patru ani, acesta începând pictura de la est la vest şi de la intrarea în edificiu spre altarul acestuia. Pictura a fost conmandată de Papa Iulius al II-lea, într-o perioadă în care Michelangelo lucra deja la mormântul suveranului pontif. Opera artistului renascentist acoperă o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi şi înfăţişează nu mai puţin de 300 de personaje.

Pe pandantivele tavanului Capelei sunt redaţi 12 bărbaţi şi femei ce prevestesc venirea lui Iisus. Reprezentările sunt flancate de 8 triunghiuri, în care apar membri unor famili purtând îmbrăcăminte din perioada biblică, precizează sursa citată

Campos a analizat aceste picturi, declarând că poziţionarea femeilor în centrul triunghiurilor ar putea sugera rolul lor important, fiind cele care menţin vie credinţa şi descendenţa familiilor. Ba mai mult, cercetătorul brazilian a scris într-un articol publicat în revista Clinical Anatomy că Michelangelo a încercat să submineze autoritatea Bisericii dominate de bărbaţi, pictând femei cu musculatură proeminentă, care să pună în evidenţă forţa feminină.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
18:59 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 17:52 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate