Editura Evenimentul si Capital

Armata SUA a verificat Prefectura Argeș în cadrul exercițiului militar Saber Guardian 2017

Autor: | | 0 Comentarii | 331 Vizualizari

Mai mulți ofițeri din Armata SUA și cea a României au fost în vizită de informare și documentare la Prefectura Argeș, în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) care se desfășoară în țara noastră.

Mai mulți ofițeri din Armata SUA și cea a României au fost, luni, în vizită de informare și documentare la Prefectura Argeș. Vizita delegației militare mixte româno-americane a avut caracter de informare  - documentare și a avut ca scop promovarea Parteneriatului strategic româno - american, transmite Prefectura Argeș.

La sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș au ajuns, astfel, specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Delegația româno - americană a fost formată din: captain Jen Pitassi, seargent first class Wessley John, staff seargent Kleeb Arthur, staff seargent Alicia Rosa și o echipa de doi militari români din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Militarii s-au întâlnit cu Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Constantin Dan Manu, președintele Consiliului Judetean Argeș, Gabriel Stoian, subprefectul județului Argeș, Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești și colonel Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

În cadrul întâlnirii a fost făcută o scurtă prezentare generală a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economica și o prezentare a rolului și atribuțiilor instituției prefectului. 

„În cadrul întâlnirii a fost subliniat, de catre toți participanții, rolul și importanța Parteneriatului strategic româno – American, cu accent pe stabilitate, securitate si prosperitate”, se precizează în comunicatul Prefecturii Argeș.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 12:17 Cele mai noi și mai interesante cărți despre Casa Regală 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate