Armata BRITANICĂ se teme că rămâne în urma RUSIEI. Șeful armatei avertizează în privința riscurilor

Armata BRITANICĂ se teme că rămâne în urma RUSIEI. Șeful armatei avertizează în privința riscurilor

Forțele armate britanice riscă să rămână în urma Rusiei, dacă nu se investește mai mult, urmează să anunțe șeful armatei.

Generalul Sir Nick Carter va spune că posibilitatea armatei britanice de a răspunde la amenințări „se va eroda, dacă nu ținem pasul cu adversarii”.

Discursul - aprobat de secretarul pentru Apărare Gavin Williamson - vine în contextul speculațiilor privind posibile reduceri de buget la apărare, conform BBC.

Avertizarea este dacă după ce Rusia a simulat mai multe atacuri în nordul Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În discursul care va avea loc la Institutul Regal pentru Servicii, azi, generalul Carter va sublinia capacitățile noului război cibernetic dus de Rusia.

Armata rusă a organizat exerciții militare la scară largă, anul trecut, inclusiv atacuri simulate asupra nordului Europei, din Kaliningrad până în Lithuania.

Generalul Carter va sublinia și capacitățile de a lovi cu rachete cu rază lungă de acțiune ale armatei ruse. În timp ce forțele rusești interveneau în Siria, 26 de rachete au fost desfășurate de la o distanță de 1.500 de km.

Rusia construiește o forță tot mai agresivă, care ar putea depăși capacitățile armatei britanice. Amenințările milutare la adresa Marii Britanii sunt acum „la poarta Europei”, urmează să spună generalul, conform sursei citate.

Anul trecut, premierul Theresa May a declarat că Rusia „a condus o companie susținută de spionaj cibernetic și interferență” împotriva altor națiuni.

Fostul șef al Forțelor Navale, amiralul Chris Parry spune că armata britanică a rămas mult în urma capacităților rusești. „Cred că în termeni calitativi, stăm foarte prost, fie că vorbim despre armată, forțe navale sau aeriene împotriva actualelor capacități ale Rusiei”, a spus el.

„Mă tem că lumea se schimbă, iar rușii și chinezii dezvoltă capacități ahciar acum, cărora noi nu le putem face față azi”.

În rândul armatei britanice, există temeri că analiza stării actuale a armatei va prioritiza contra-atacurile cibernetice și terorismul, și nu apărarea per ansamblu.