Editura Evenimentul si Capital

Momentul adevărului despre arhiva SIPA. "Omul SUA" și Macovei

Autor: | | 1 Comentarii | 2122 Vizualizari

Dezvăluirile făcute de jurnalistul Dan Andronic în Evenimentul Zilei în legătură cu arhivele SIPA, dosarea care au ajutat la funcționarea perfectă a binomului SRI-DNA și care au reprezentat niste instrumente pentru șantaj, l-au revoltat pe Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele  Senatului a precizat că informațiile obținute din Evenimentul Zilei l-au surprins, însă din momentul izbucnirii acestor dovezi și relatări, confirmate de mai mulți demnitari importanți, s-a documentat temeinic.

“Subiectul SIPA, după cum ați văzut, a fost gestionat de doamna Macovei înainte de domnul Chiuariu și asupra dînsei planează niște acuzații pe care nu pot să le confirm, dar nici să le infirm.

Este o problemă care se întinde pe o lungă perioadă și pot să vă spun, din informațiile pe care le-am obținut după dezvăluiri, că nu am avut nicio discuție nici cu doamna Macovei, nici cu domnul Chiuariu. Nu am avut preocupări securiste.

În sala în care erau dosarele erau două aparate de fotocopiat. În momentul în care a venit domnul Predoiu, s-a pus problema predarea acestei arhive către ministru.

Se presupune că o parte din acele dosare au fost copiate, nu știu dacă au dispărut. Tudor Chiuariu a făcut, împreună cu o comisie, un raport despre aceste dosare și l-a înaintat lui Predoiu, care trebuia să facă ceva cu el, dar chestiunea a fost îngropată.

Nu am informații despre acest raport, dar din dezvăluiri aflăm că în loc ca serviciul respectiv să se ocupe de protecția magistraților, se strîngeau informații inclusive despre viața lor privată pentru un frumos șantaj.

Eu zic ca această arhivă trebuie distrusă, casată. Așa ar fi normal, ca să nun e mai trezim peste cinci ani că a fost spartă și că s-au furat dosare.

Judecătorul Dănileț se ducea la Ambasada Americii și prezenta raportul conștiincios, zelos. Eu nu am știut acest lucruri”, a declarat Tăriceanu la B1Tv, în emisiunea lui Silviu Mănăstire.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, în ciuda faptului că arhiva SIPA a acaparat toată atenția, despre o altă dezvăluire de sensație marca EVZ: grupul "Noi suntem Statul!". Președintele Senatului a dezvăluit că miercuri urmează să se întrunească, pentru prima oară, comisia parlamentară care îi va chema pentru declarații pe toți cei implicați în dezvăluirile lui Dan Andronic.

"Ce se întîmplă în ziua de azi în România mă face să mă simt într-un stat polițienesc. Trebuie să ne trezim!

Comisia parlamentară de anchetă se va întruni pentru prima dată mîine și, cel mai probabil, vor fi stabilite primele nume care vor veni să dea declarații. Unii vor încerca să evite, numai că lucrăm la un proiect de lege prin care nu vor mai putea refuza.

Eu am vorbit despre existența statului paralel și că cetățenii vin la vot convinși că aleg niște oameni, dar constatăm că există alte grupuri care decide tot. Vedem, după aceste dezvăluiri, că există un alt grup de putere paralel. Acest lucru nu poate să existe în nicio altă țară"

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate