Editura Evenimentul si Capital

Arhitecţii vor o firmă mamut pentru construcţiile din Bucureşti

Autor: | | 1 Comentarii | 216 Vizualizari

Preşedintele OAR, Şerban Sturdza, a arătat că Bucureştiul are nevoie de un Centru de urbanism care poate să integreze o multitudine de viziuni, proiecte, informaţii şi bază de date.

Arhitecţi şi specialişti în urbanism au dezbătut, luni, oportunitatea reînfiinţării Centrului de Urbanism Bucureşti (CUB), sub autoritatea Primăriei Capitalei şi a CGMB, la iniţiativa Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Bucureşti.

"Concluzia raportului pentru Bucureşti este că, după ultimii 25 de ani, Bucureştiul s-a dezvoltat puternic, pe orizontală şi verticală, forţându-şi limitele teritoriale, însă creşterea nu a fost asistată de un aparat tehnic care să gestioneze acţiunile actorilor urbani. Putem spune simplu că Bucureştiul a crescut, dar nu s-a dezvoltat. Acest aparat ce ar putea regla dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii ar fi un Centru de Urbanism al capitalei", a declarat Ana Maria Goilav, din partea filialei Bucureşti a OAR, cu ocazia dezbaterii publice pe acest subiect.

Gheorghe Pătraşcu, fost arhitect şef al Capitalei, a spus că înfiinţarea acestui centru este necesară, cu o structură nouă, nu cum a existat acum 3-4 ani.

"Centrul a fost desfiinţat pentru că nu mai era eficient, întrucât era o moştenire cu alte prevederi legislative şi filosofii urbanistice. Era dependent 100% de Consiliul General al Municipiului şi salarizarea era mică, ceea ce nu permitea atragerea de experţi şi arhitecţi de valoare. Cred că noul centru trebuie gândit pe baze economice, să fie o societate comercială şi să fie implicaţi şi alţi jucători, cum ar fi reprezentanţi ai serviciilor de utilităţi. Să fie o structură subordonată CGMB, dar şi Consiliului Judeţean Ilfov, care ar trebui să participe cu drept de veto, bugetul să fie asigurat parţial din partea autorităţilor locale, restul din partea comercială. Văd implicarea unei bănci şi să devină eficient economic şi să îşi păstreze o anumită independenţă faţă de structura de decizie, care ar aparţine CGMB şi CJ Ilfov", a explicat, pentru AGERPRES, Gheorghe Pătraşcu.

Preşedintele OAR, Şerban Sturdza, a arătat că Bucureştiul are nevoie de un Centru de urbanism care poate să integreze o multitudine de viziuni, proiecte, informaţii şi bază de date.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate