Editura Evenimentul si Capital

PRĂPĂD ÎN SUD-ESTUL ROMÂNIEI. Galaţiul, INUNDAT şi PARALIZAT. SINISTRAŢII sunt în STARE DE ŞOC. Casele lor au fost luate de ape. Ce a făcut Arhiepiscopul Dunării de Jos

Inundatiile din Galati au lasat oameni fara case
Autor: | | 4 Comentarii | 369 Vizualizari

Inundaţiile de săptămâna trecută au distrus zeci de case şi au lăsat pe drumuri sute de oameni. Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit sprijin material, medical şi duhovnicesc persoanelor afectate de inundaţii din judeţul Galaţi

Situaţie extrem de dificilă în localităţile din judeţul Galaţi. Inundaţiile au făcut prăpăd. Oamenii sunt disperaţi, iar pentru ei orice mic ajutor contează. O echipă formată din 12 medici voluntari a oferit asistenţă medicală şi medicamente gratuite tuturor celor care au avut nevoie de ajutor (cardiologie, ORL, interne, reumatologie, tensiunea arterială şi glicemia), iar Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a vizitat persoanele sinistrate cărora le-au fost oferite pachete cu alimente.

De asemeena, în regim de urgenţă, Permanenţa Consiliului Eparhial a aprobat suma de 50.000 lei pentru procurarea de apă, alimente, medicamente şi obiecte igienico-sanitare.

„La iniţiativa, cu binecuvântarea şi directa implicare a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a fost organizată o amplă activitate misionară şi social filantropică îndreptată către familiile afectate de inundaţiile din această săptămână din localităţile Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi şi Izvoarele. În acest context, Chiriarhul locului a vizitat persoanele sinistrate la casele lor, dar şi persoanele din cele 4 biserici parohiale ale comunei Pechea, adresând cuvânt de întărire pentru cei aflaţi în suferinţă şi îndrumând pe ceilalţi credincioşi, care nu au fost afectaţi de revărsările apelor, să-şi deschidă uşile caselor pentru a-i primi pe sinistraţi. În aceeaşi zi, ierarhul a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în biserica din parohia Slobozia Conachi, cea mai afectată de inundaţii. Chiar şi în aceste condiţii, biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor, foarte mulţi dintre ei sinistraţi, a spus Pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Prin mobilizarea preoţilor şi credincioşilor parohiei „Sf. Ilie“ din Galaţi, cei prezenţi în biserică au primit pachete cu alimente de primă necesitate, fructe şi dulciuri pentru copii. Totodată, în sala pentru activităţi sportive din Slobozia Conachi, parohia a organizat masa de prânz pentru 250 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor oferite ridicându-se la suma de 4.500 lei.

sursa foto:basilica.ro

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate